Na avstrijskem Koroškem “kot na bojišču”: v neurju umrla tudi dva otroka (FOTO)

Svet 18. Avg 202220:24 > 21:18
Delite:
Posledice neurja na avstrijskem Koroškem
Foto: PROFIMEDIA

Tudi avstrijsko Koroško so prizadeli močni vetrovi, ki so podirali drevesa in odkrivali strehe. Dva otroka, stara med pet in osem let, sta umrla med nevihto ob jezeru v Šentandražu na avstrijskem Koroškem, še tri osebe pa so izgubile življenje v Spodnji Avstriji, ko je nanje padlo drevo.

Ob jezeru v Šentandražu na avstrijskem Koroškem sta v današnjem hudem neurju umrla dva otroka, stara med pet in osem let. Poškodovanih je bilo 15 ljudi, od tega dva huje. Še tri osebe so izgubile življenje v Spodnji Avstriji, ko je nanje padlo drevo. Po nevihti, ki je podirala drevesa in odkrivala strehe, so bili na teren napoteni reševalci, v jezeru pa še vedno poteka iskalna akcija za morebitnimi pogrešanimi.

Župan bližnjega Volšperka Hannes Primus je na Facebooku po neurju zapisal, da je tamkajšnje širše območje “podobno bojišču”. Po neurju je bila na jugu države hudo motena oskrba z električno energijo, zato so avstrijske železnice prekinile promet na avstrijskem Koroškem, Vzhodnem Tirolskem in avstrijskem Štajerskem.

Vzrok prekinitve je bil obsežen izpad napajanja, so sporočili z železnic. V vlakih so obtičali številni potniki, nadomestni prevoz pa je bil mogoč le v omejenem obsegu.

Avstrijska meteorološka agencija ZAMG je sporočila, da je veter na prizadetih območjih presegel hitrost 100 kilometrov na uro. Najvišjo hitrost vetra so izmerili v Neumarktu na avstrijskem Štajerskem, kjer je veter v sunkih pihal s hitrostjo 139 kilometrov na uro. Po navedbah meteorologov so se nevihte na prizadetem območju umirile, vendar še svarijo pred neurji, saj se nevihtni oblaki premikajo nad Dunaj, Spodnjo Avstrijo in Gradiščansko.

Močni vetrovi so podirali drevesa in odkrivali strehe tudi v Sloveniji. Več v prispevkih: V Kranju dvignilo streho večstanovanjske stavbe in Veter v Ljubljani presegel 100 kilometrov na uro, odkrite strehe in podrta drevesa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar