Papež obljubil pomoč za prebežnike na poljsko-beloruski meji

Svet 18. Jan 202220:37 0 komentarjev
Yara Nardi/REUTERS

Papež Frančišek je obljubil 100.000 evrov pomoči za prebežnike, ki so obtičali na meji med Poljsko in Belorusijo, so sporočili iz Vatikana. Papež je sredstva namenil za migrante, ki se nahajajo v hudih zimskih razmerah ob meji med državama, so navedli.

Denarna pomoč bo med drugim namenjena katoliški dobrodelni organizaciji Karitas Poljska za pomoč prebežnikom v stiski na meji med Poljsko in Belorusijo.

Od lanskega poletja je več tisoč prebežnikov, večinoma iz držav Bližnjega vzhoda, skušalo preko Belorusije prestopiti mejo s Poljsko, da bi prišli v EU. Poljska je na območju razglasila izredne razmere in zaprla mejo, zaradi česar so mnogi obtičali na mejnem območju med državama.

Papež se v svojih izjavah pogosto zavzema za prebežnike, voditelje EU pa je tudi večkrat pozval, naj pokažejo več odprtosti za ljudi, ki pridejo na njihove meje.

Iz Vatikana so še sporočili, da je papež obljubil tudi 100.000 evrov pomoči za Filipine po silovitem tajfunu, ki je decembra prizadel to otoško državo in zahteval najmanj 400 življenj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!