Sporočilo iz Kabula: ‘Upam, da nas ne boste pozabili’

N1 video 16. Avg 202110:41 > 11:02 0 komentarjev

Novinarka in umetnica Fatima Huseini je za N1 dejala, da so trenutno ženske v Afganistanu v zelo negotovem položaju, ob tem pa svet pozvala, naj nikakor ne pozabi na njih.

Oči svetovne javnosti so uprte v Afganistan. Potem ko so tudi nadzor nad prestolnico prevzeli talibani, gledamo, kako se zgodovina ponavlja. Ni jasno, kaj bo sledilo, je pa še posebej skrb vzbujajoč položaj žensk.

Novinarka in umetnica Fatima Huseini je ena od žensk, ki poskušajo zapustiti Kabul in upajo, da jo bo sprejela katera od držav Bližnjega zahoda ali Evropa. “Upam, da svet ne bo zaprl vrat pred nami, kot to običajno naredi. Gre za grozne okoliščine,” je povedala za bosanski N1. Dodala je, da se vsa veleposlaništva v Afganistanu zapirajo, vsi leti so zasedeni, izobražene ženske pa v negotovem položaju.

“Ne vemo, kaj se bo zgodilo,” je dodala. Ob tem je v svet poslala sporočilo: “Prosim vas samo, ne pozabite na Afganistan. Ne pozabite na našo zgodovino in na vse, kar smo do zdaj dosegli.”

Celoten pogovor s Huseini bo objavljen v torek ob 20. uri na naši spletni strani, ko bo na sporedi na N1 BiH tudi posebna oddaja o razmerah v Afganistanu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!