Srbski predsednik Vučić verbalno napadel novinarko N1 (VIDEO)

Svet 26. Jan 202421:15 1 komentar

V Srbiji močno odmeva verbalni napad srbskega predsednika Aleksandra Vučića na novinarko N1 Beograd. Očital ji je, da medijska hiša vodi kampanjo proti njemu. Ob očitkih, da ga že leta ne vabijo več v njihove oddaje, pa je naposled spremenil svoje mnenje in priznal, da mu ne pade "na kraj pameti, da bi prišel".

V Srbiji odmeva verbalni spopad srbskega predsednika Aleksandra Vučića z novinarko N1 Beograd.

Vučić si je po obisku Splošne bolnišnice Vranje vzel še nekaj časa za novinarska vprašanja. Na vprašanje novinarke N1 glede povolilne koalicije v Beogradu je sprva dejal, da se s temi stvarmi ne ukvarja in da je zanj pomembna le prepričljiva zmaga.

Za tem pa je novinarko obtožil, da njihova televizija laže in vodi kampanjo proti njemu. “Te vaše varovance smo prepričljivo premagali,” je dejal Vučić.

“Pravijo, da smo ukradli volitve, očitajo mi, da sem lopov in mi ne pustijo odgovoriti. Ne morem priti na televizijo, kjer je cela moja družina označena za družino zločincev, kjer sem jaz – in to vsak dan – nepomembnež, Hitler, fašist in podobno,” je stanje opisal Vučić. Svojo izjavo o tem, da ga N1 Beograd ne vabi več v svoje televizijske oddaje, je čez nekaj trenutkov popravil in dejal, da mu “na kraj pameti ne pade, da bi prišel”.

Protestniški val v Beogradu ne pojenja

Vprašanja novinarke glede povolilne koalicije se navezujejo na tamkajšnje razgreto notranjepolitično dogajanje. Po državnozborskih volitvah 17. decembra, na katerih je v vseh pogledih zmagala Srbska napredna stranka, za katero stoji Vučić, se Srbija – predvsem Beograd – spopada s protestniškim valom.

Beograjčani so protestirali tudi danes popoldne. Protest se je začel pred beograjskim ustavnim sodiščem. Srbska opozicijska koalicija je prejšnji četrtek na ustavno sodišče namreč vložila zahtevo za razveljavitev volitev v Beogradu. V dokazilih navajajo vrsto domnevnih nepravilnosti.

Za tem so se sprehodili do stavbe Radiotelevizije Srbija, od katere opozicijska koalicija Srbija proti nasilju zahteva poročanje o domnevno dokazanem kršenju volje ljudstva na decembrskih parlamentarnih volitvah.

O številnih domnevnih nepravilnostih na volitvah so poročali tako domači kot tuji opazovalci, več evropskih poslancev pa je pozvalo srbske državne organe k transparentni preiskavi teh poročil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje