Ta italijanska destinacija bo plačala vaše poročne račune

Svet 12. Mar 202211:11 0 komentarjev
poroka
Profimedia

Ste si vedno želeli poroko v tujini? Morda v Italiji, večnem mestu ali majhni vasici na vrhu hriba? A kaj, ko so poroke na posebnih destinacijah hitro lahko zelo drage.

Italija parom za poroko ponuja 2000 evrov. Kampanjo je začela dežela v osrednji Italiji Lacija, v katero sodi tudi glavno mesto Rim. S to potezo pa želijo spodbuditi tako gospodarstvo kot pare, naj v zakonski stan vstopijo v času po koronavirusu.

Kampanja Nel Lazio Con Amore (V Laciju z ljubeznijo) bo mladoporočencem, ki se bodo poročili letos, namenila 10 milijonov evrov nepovratnih sredstev, poroča CNN.

Po uspešni prijavi bodo pari lahko denar porabili za vse, kar sodi k načrtovanju poroke. Tudi za nakup oblek, prstanov in rož, ličenje ter fotografiranje ali celo najem prostora. Do 700 evrov pa bodo pari lahko porabili za medene tedne. Edina omejitev je, da morajo za denar najeti podjetja iz Lacije.

Večen Rim, jezera in slikovite vasice

Lacija poleg večnega Rima ponuja številne druge slikovite poročne destinacije, piše CNN. Ob jezeru Bracciano severno od Rima sta se poročila Tom Cruise in Katie Holmes, še nekoliko severneje pa je bolj znano jezero Bolsena. Za vse, ki si želijo poroke v fotogenični vasici, je pravšnja Civita di Bagnoregio.

Drobni tisk po oceni CNN ni slab. Vsa plačila morajo biti opravljena med 14. decembrom 2021 in 31. januarjem 2023. Biti morajo osebna in sledljiva ter ne smejo biti opravljena prek spleta. Pari morajo predložiti urad račun, iz katerega je razvidno, da gre za poročne storitve. Zapravite lahko več kot 2000 evrov, a je to najvišji znesek, ki ga lahko dobite povrnjenega.

Prijavo se lahko tako domačini kot tujci, a je prijavnica dostopna zgolj v italijanščini. Ob tem CNN zainteresirane še opozarja, naj s prijavo pohitijo. Ko bo 10 milijonov evrov razdeljenih, bo namreč projekta konec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!