Turist v stene Koloseja vklesal imena: “Upam, da bo storilec odkrit in kaznovan”

Svet 27. Jun 202308:46 2 komentarja
turist v Kolosej vklesal imena
Gennaro Sangiuliano/Twitter

V steno skoraj 2.000 let starega Koloseja je turist vklesal svoje in partnerkino ime. Italijanski minister za kulturo Gennaro Sangiuliano upa, da ga bodo našli in kaznovali. Kakšna kazen mu grozi?

Italijanski minister za kulturo Gennaro Sangiuliano je na Twitterju objavil posnetek turista, ki je v znameniti rimski Kolosej vklesal svoje in zaročenkino ime.

“Menim, da je zelo resno, nedostojno in znak velike nevljudnosti, če turist poškoduje enega najbolj znanih krajev na svetu, Kolosej, s tem, da vanj vkleše ime zaročenke. Upam, da bo storilec odkrit in kaznovan v skladu z našimi zakoni,” je zapisal ob posnetku.

Na posnetku, ki ga je objavil minister, je videti mladega turista, ki je s ključi eno od sten skoraj 2.000 let starega amfiteatra vklesal črke. Dodal je tudi fotografijo storilca z zamegljenim obrazom.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je turist na steno napisal “Ivan+Haley 23”. Incidenta naj bi se zgodil v petek, policijo pa so nanj opozorili videoposnetki, ki so zakrožili po družbenih omrežjih. Če bo moški za kaznivo dejanje obsojen, mu grozi denarna kazen v višini najmanj 15.000 evrov ali do pet let zapora, še piše Ansa.

Podoben incident se je zgodil leta 2020. Takrat so varnostniki opazili, da je irski turist v stene Koloseja vklesal svoje začetnice, in ga prijavili policiji.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje