Z življenjem v avtodomu želijo privarčevati, Slovenija jih je navdušila

Magazin 29. Nov 202209:21 2 komentarja
Leach avtodom
TWITTER

Britanska družina Leach se je zaradi vse višjih cen življenjskih stroškov odločila prodati svoje stvari in z avtodomom potovati po Evropi. Leacheve je pot pripeljala tudi v Slovenijo, kamor se bodo vrnili tudi smučat. Načrtujejo, da bodo v avtodomu preživeli leto in pol.

Marcus Leach se je skupaj z ženo in dvema otrokoma odpravil na večmesečno potovanje, ki zdaj traja že skoraj pol leta. Za potovanje so se odločili zaradi vse dražjega življenja v Veliki Britaniji. Zapustili so najeto stanovanje v Walesu, prodali vse pohištvo in se odpravili na pot. Obdržali so le posteljo in pisalno mizo, ki jo je Leach dobil za 21. rojstni dan. Njihov cilj je bila hrvaška obala, na kateri so zime milejše.

Na potovanju je družina Leach prečkala tudi Slovenijo in raziskovala lepote Bleda. Posebej so jo navdušili urejenost in opremljenost kampa na Bledu in mobilni pekarski voziček, ki se vozi po Bledu. “Noben obisk Slovenije ni popoln brez obiska soteske Vintgar. Res osupljivo popoldne,” je zapisal po kolesarskem izletu.

V Slovenijo se bodo vrnili še na smučanje

Po nekaj dneh so pot nadaljevali po Balkanu in prepotovali Hrvaško in Črno goro. “Na voljo smo imeli 90 dni, da pridemo do Hrvaške. Prepotovali smo Francijo, Belgijo, prevozili Pireneje in Alpe, nato pa še Dolomite v Italiji. Obiskali smo Benetke, v katerih je bilo 38 stopinj Celzija,” je za Inews dejal Leach.

Na Balkanu bodo preživeli tri mesece, nato pa se bodo znova lahko vrnili v schengensko območje. “Vrnili se bomo v Slovenijo, da bomo malo smučali, v načrtu imamo tudi obisk Maroka,” je za inews dejal Leach.

V Švici sedem evrov za kavo, v Črni gori za isto ceno kampiranje

Odločitev za življenje v avtodomu in potovanje po Evropi so v družini Leach sprejeli zaradi vse višjih stroškov. Leach je sicer samostojni kolesarski novinar, ki je že pred tem veliko potoval, zdaj pa to počne skupaj z družino. “Kot samostojni kolesarski novinar pišem in dokumentiram naše življenje in s tem zaslužim dovolj, da plačam naše življenje na cesti. Ob tem nam uspe tudi prihraniti, kar v Združenem kraljestvu ne bi in bi vse prihranke porabili za višje življenjske stroške,” je dejal Leach.

Zaradi življenja v avtodomu in pogostega menjavanja držav sta morala sedemletnega sina začeti šolati doma. Na potovanju po Evropi so lahko opazovali tudi veliko razliko med državami. V Bosni je bilo na primer gorivo za skoraj pol evra na liter cenejše v primerjavi s Črno goro, v Švici pa so za kavo plačali sedem evrov. “Toliko stane nočitev v Črni gori,” je dejal Leach.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje