Zunanje ministrstvo svetuje previdnost v Grčiji, Turčiji in Bolgariji

Svet 06. Sep 202314:05 0 komentarjev
Nevihta Daniel, mesto Volos
REUTERS/Louisa Gouliamaki

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve zaradi neurij in poplav svetuje dodatno previdnost pri potovanjih v Grčijo, Turčijo in Bolgarijo. Slovenskim državljanom, ki so že na območju izrednih vremenskih razmer, pa ministrstvo svetuje upoštevanje navodil lokalnih oblasti.

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve svetuje dodatno previdnost pri potovanjih v Grčijo, Turčijo in Bolgarijo.

V primeru neposredne nevarnosti naj državljani, ki so na prizadetem območju, kontaktirajo lokalne številke za pomoč. Vsem, ki potrebujejo dodatno pomoč, pa svetujejo, da o tem obvestijo slovenska diplomatska predstavništva v Atenah, Ankari in Sofiji.

Neurja in poplave trenutno divjajo zlasti v osrednji grški regiji Tesalija, na črnomorski obali Bolgarije ter na zahodu Turčije, tudi v Istanbulu. V trojici držav so narasle vode doslej terjale že skupno deset življenj.

Na MZEZ so danes tistim, ki so izgubili prijatelje in svojce, izrekli sožalje. “Tudi sami smo izkusili najhujšo naravno nesrečo in pripravljeni smo pomagati Grčiji, Bolgariji in Turčiji,” so še zapisali na omrežju X in dodali, da je “solidarnost naša skupna prihodnost”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!