Cate Blanchett in Pedro Almodóvar bosta končno združila moči

Magazin 13. Jan 202211:15 0 komentarjev
Pedro Almodovoar
Profimedia

Končno se dogaja. Ljubitelji filma so navdušeni. Po 42 letih v filmskem svetu bo španski režiser Pedro Almodóvar končno posnel film v angleščini, njegova glavna igralka pa bo Cate Blanchett. Zvezdnika bosta združila moči pri adaptaciji zbirke kratkih zgodb ameriške pisateljice Lucie Berlin - A Manual for Cleaning Woman.

Slavni španski režiser, 72 let, je že nekaj časa razmišljal o kratkih zgodbah Berlinove, ki je postala prava literarna zvezda šele 11 let po svoji smrti. Sicer še ni znano, katero od 43 zgodb iz knjige bo v film priredil Almodóvar.

Zanimivo je, da Almodóvarja njegovo vztrajanje pri španščini ni prav nič oviralo pri mednarodni karieri, saj je bil kar petkrat nominiran za oskarja, dobil je dva, poleg vsega pa ima še dva zlata globusa. Mimogrede, enega od zlatih globusov mu je v roke predala prav njegova nova muza, Cate Blanchett.

Pedro Almodovar
Profimedia

Njegovi filmi niso zmagovalci po zaslužku, pa vendar so veliki hiti po vsem svetu, tudi v ZDA, kjer je trg še posebno zahteven, ko gre za evropske filme. Almodóvar je vedno sodeloval le z določenimi španskimi igralkami, ki pa jim je zdaj ”dodal” še 52-letno Avstralko Cate. Da ne bomo širili napačnih informacij, naj povemo še, da je prav lani predstavil svoj prvi kratki film v angleščini, polurno zgodbo The Human Voice, v katerem je glavno vlogo igrala Tilda Swinton.