Dua Lipa med obiskom glasbenega festivala postala častna veleposlanica Kosova

Magazin 08. Avg 202212:20 0 komentarjev
moda
Profimedia

Mednarodna pop zvezdnica Dua Lipa je prejela naziv častne veleposlanice Republike Kosovo. Novico sta tako zvezdnica kot kosovska predsednica Vjosa Osmani objavili na Instagramu. 26-letnica, rojena v Londonu priseljencema iz nekdanje Jugoslavije, je na Kosovu živela od svojega 13. do 15. leta.

Poleg serije uradnih fotografij s slovesnosti je Lipa zapisala: ”V čast in privilegij mi je, da lahko predstavljam svojo državo po vsem svetu in da nadaljujem svoje delo in prizadevanja po vsem svetu, da vidim, da puščamo svoj pečat in ustvarjamo razliko. Mladi na Kosovu si zaslužijo pravico do liberalizacije vizumskega režima, svobode potovanja in velikih sanj.” Kot poroča Billboard, je zapis Vjose Osmani vključeval tudi priznanje Lipinega očeta, Dukagjina Lipe, nekdanjega glasbenika, ki je postal glasbeni producent in promotor. Oče in hčerka Lipa sta trenutno sredi tretjega letnega festivala Sunny Hill, ki se je prvič zgodil v glavnem mestu Prištine leta 2018. Izvedbi leta 2020 in 2021 sta bili odpovedani zaradi pandemije koronavirusa.

V začetku leta je bilo malo napetosti, ko je kazalo, da se bo festival, ki ga dnevno obišče tudi do 15.000 ljudi, preselil v sosednjo Albanijo, a namesto tega so vse strani izdelale briljantno strategijo ter organizirale dva festivala. Tako je dogodek v Prištini potekal od 4. do 7. avgusta, drugi del pa bo v Tirani v Albaniji od 26. do 28. avgusta. Na spletni strani festivala trenutno ni jasno, kdo bo nastopil konec avgusta v Tirani, nedavni festival v Prištini pa je vključeval množico mednarodnih izvajalcev, vključno z imeni AJ Tracey, J Balvin, Mahmood, Diplo, Skepta in ter seveda trenutno eno največjih pop zvezd, Duo Lipa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.