Helen Mirren z nasveti za bolj kakovostno življenje

Magazin 15. Okt 202121:00 > 23:07 0 komentarjev
Helen Mirren
Profimedia

Pri svojih 76 letih je še vedno izjemno vitalna, snema filme in celo nastopa na modnih revijah.

Igralka Helen Mirren je še vedno – kljub častitljivim letom – izjemno delovna in zaposlena. Pred kratkim se je v Parizu na modni reviji sprehodila kot manekenka, na filmskem festivalu v Benetkah pa je vitalnost pokazala s plesom na dežju v družbi svojega kolega Vina Diesla.

Helen Mirren
Profimedia

Helen jasno kaže, da pri določeni starosti ni treba upočasniti ritma, temveč sprejeti priložnosti, ki nam jih ponuja življenje. Sama je še vedno polna energije in samozavesti, za revijo Vouge pa je razkrila, kakšni so njeni namigi za bolj kakovostno in sproščeno življenje.

Bodite sproščeni in odprti

Ne smemo dovoliti, da bi nas negotovosti ohromile, temveč je treba zbrati pogum in se tudi vsake toliko časa ozreti po okolici s položaja osebe, ki jo opazuje prvič. Tako bomo izkusili magijo tistega, kar nas obkroža. ”Pogovarjajte se z ljudmi, bodite odprti,” pravi energična igralka.

Sprejmite sebe

”Moja lica so okrogla, vedno sem jih vlekla noter. A tega ne moreš početi in se hkrati smejati, to je nemogoče. Zato se nikoli nisem smejala. Nato sem odkrila, da je pravzaprav res lepo, če se sproščeno smejiš. Ne govorim o sramežljivem nasmehu, temveč o sproščenem smehu,” pravi Helen Mirren, ki jo na večini fotografij lahko vidimo nasmejano.
Prav tako slovi po tem, da ima že lep čas naravno, sivo barvo las. Ženske opogumlja, naj se ne trudijo zadovoljiti vsiljenih standardov lepote. ”Sivenje je treba sprejemati in podpirati,” pravi Helen. ”To je pomemben del tega, kako čutite sebe. Ljudje bi morali početi stvari, zaradi katerih se počutijo sproščeno.”

Poiščite pravi način prehrane zase

Igralka poudarja, da je treba paziti na prehrano oziroma poiskati tisto, kar našemu telesu najbolj ustreza. ”Navdušena sem nad ocvrtimi ribami in krompirčkom, a tisto, kar vnašamo v telo, vpliva na to, kako se počutimo,” pravi Helen. Velik pomen daje telovadbi, pri kateri se ji zdi najpomembnejša vztrajnost. Priznava, da je nekoliko lena, a vseeno redno telovadi. ”Nič ekstremnega, a to je treba početi vsak dan,” je še dodala vitalna igralka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!