Kdaj lahko pričakujete rezultate, če uporabljate vitamin C, kisline, retinol …

Magazin 26. Okt 202110:04 0 komentarjev
Uporabnica kozmetike
Profimedia

Če ste vedno z dvomom poslušali obljube o čudežnem delovanju kozmetičnih izdelkov, o katerih bi nas tako rada prepričala kozmetična podjetja in njihovi marketinški prijemi, ste imeli prav, a samo zato, ker se čudež z eno kremo ne more zgoditi čez noč.

Čudežni kozmetični izdelek, ki vam v trenutku uspe pričarati popolno kožo, žal ne obstaja, a to še ne pomeni, da lepotni izdelki ne delujejo. Pri negi kože je pač tako, da mora biti redna, pri večini kozmetičnih formulacij pa je treba vztrajati na dolgi rok, saj vam bodo le tako prinesle želene rezultate in ne bodo zgolj stran vržen denar.

Združenja dermatologov vam tako toplo priporočajo, da ste še zlasti pozorni na sestavine kozmetičnih izdelkov, ki jih uporabljate, seveda pa tudi na to, ali jih sploh znate uporabljati pravilno.

Kdaj torej lahko (okvirno, seveda) pričakujete rezultate uporabe kozmetičnih izdelkov, vam razkrivamo v nadaljevanju:

Vitamin C

Vitamin C je še zlasti v zadnjem času postal izjemno priljubljen pripomoček proti utrujeni koži s pigmentnimi madeži, ki se odlično obnese tudi v boju s staranjem. Če trenutno vaša kopalniška polička premore nov serum z bogato vsebnostjo vitamina C, lahko njegove rezultate pričakujete v dobrih treh tednih redne in pravilne uporabe. Odličen je v kombinaciji s kremami z zaščitnim faktorjem.

Niacinamid

Niacinamid je pravzaprav čisto preprosta oblika vitamina B, ki ga še posebno po božje častijo lepotne vplivnice. Odličen je namreč v boju proti mozoljasti koži, pomirjujoče pa se obnese tudi na rdečici. Rezultati njegove redne uporabe bodo vidni po dobrih 12 tednih redne uporabe.

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je naravna sestavina v človeškem telesu, ki pa jo s staranjem naše telo počasneje proizvaja. Strokovno ji rečemo tudi glukozaminoglikan. Je odličen vlažilec, tista najkakovostnejša pa ima v kozmetičnih izdelkih dobesedno čudežne lastnosti. Za prve učinke na koži namreč potrebuje le nekaj minut, kljub vsemu pa je najpomembnejša njena redna uporaba.

AHA- in BHA-kisline

Čudo moderne kozmetične revolucije so prav AHA- in BHA-kisline, saj s pravilno uporabo uspešno kljubujete staranju, aknam, pravzaprav večini kožnih nevšečnosti. Odlično se obnesejo pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic, vrhunec njihove uporabe pa lahko pričakujete po 12 tednih uporabe. A pozor! Napačna uporaba lahko vaši koži naredi več škode kot koristi, zato – če nimate dovolj znanja – raje obiščite za to usposobljen kozmetični salon.

Retinol

Retinol ali preprosteje vitamin A je priljubljena izbira vseh, ki želijo bitko proti gubam biti kar iz topline domače kopalnice, saj o njegovi učinkovitosti ni niti najmanjšega dvoma. S pravilno uporabo lahko prve rezultate opazite nekje po osemih  tednih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!