Najpogostejše napake, ki jih delamo z mokrimi lasmi

Magazin 10. Jan 202217:15
Delite:
Mokri lasje
Foto: Profimedia

Čas je, da prenehate delati te napake, ko so vaši lasje še mokri, saj so takrat najbolj občutljivi.

Lasje so lahko precej občutljivi, in ​​potem ko jih poškodujemo, jih je včasih zelo težko obnoviti. Barvanje, oblikovanje z vročimi napravami in celo onesnaženo okolje lahko negativno vplivajo nanje.

Ko so lasje sveže umiti, pogosto z njimi ne ravnamo tako, kot je priporočljivo za mokre lase, čeprav v dobri veri menimo, da delamo le najboljše. Strokovnjaki so izdali pet najpogostejših napak, ki jih vsi pogosto počnemo.

1. Česanje mokrih las

Lasje so najbolj občutljivi in ​​elastični, ko so mokri, in takrat so najbolj dovzetni za poškodbe. Najbolje bi bilo, da lase pred česanjem posušite in uporabite razpršilo za lažje razčesavanje. Izberite krtačo, ki ima najmehkejše ščetine oz. igle, ali glavnik, ki bo nežen do vaših las.

2. Spletanje še mokrih las v kito

Spletanje las v kito, ko so ti še mokri, je lahko za lase izredno škodljivo, saj so takšni lasje najbolj prožni in elastični. To dejanje je za mokre lase pregrobo, saj se zaradi napetosti, ki nastane zaradi kite, zlomijo.

3. Spanje z mokrimi lasmi

“Nikoli ne pojdi spat z mokrimi lasmi!” Verjamemo, da te besede iz otroštva še vedno odzvanjajo v naših glavah, pa to še vseeno kdaj naredimo, ker je tako priročno, kajne?

Glavni razlog, zakaj frizerji ne priporočajo spanja z mokrimi lasmi, je, ker s tem povečate možnosti za lomljenje in rast bakterij. Če se lasje in lasišče ne posušita dovolj hitro, lahko mikrobi, ki povzročajo prhljaj, povzročijo suhost in srbenje lasišča.

4. Ovijanje las v grobo brisačo

Sušenje las z navadno brisačo lahko poškoduje lase in povzroči razcepljene konice in lomljenje. Namesto tega uporabite brisačo iz mikrovlaken, zelo priporočljiva pa je kar uporaba majice s kratkimi rokavi, saj zmanjša zvijanje in vpija vodo, ne da bi lase grobo drgnili z brisačo.

5. Sušenje las s sušilnikom, ko so še čisto mokri

Preden posušite lase s sušilnikom za lase, je primerno, da so ti 50 odstotkov manj vlažni. Tako sušenje je za lase veliko bolj prijazno, lasem pa boste zagotovili, da bodo veliko bolj gladki, sijoči, manj nagnjeni k lomljenju.

Poleg tega je treba sušilnik za lase nastaviti na najnižjo temperaturo in pritisk, da zmanjšate poškodbe med sušenjem.

Ne glede na to, kateri način termičnega oblikovanja izberete, ne pozabite vedno uporabiti sredstva za zaščito pred toploto. Vaši lasje vam bodo na dolgi rok hvaležni.

Komentari

Vaš komentar