Nika Urbas razkrila, zakaj skoraj nikoli ne je v restavracijah

Magazin 22. Sep 202212:30 1 komentar
Nika Urbas
Aleksandra Saša Prelesnik

Modna strokovnjakinja Nika Urbas je s partnerjem Matjažem Ambrožičem dolga leta živela v Londonu, zdaj pa že nekaj časa spet domujeta v Ljubljani in uživata v bolj umirjenem mestnem utripu.

Nika Urbas je s partnerjem Matjažem Ambrožičem nekaj let živela v Londonu, kjer je imela priložnost okušati kulinariko z vseh koncev sveta, a na presenečenje številnih zunaj nista prav pogosto jedla.

“Čeprav greva z Matjažem rada v kakšno dobro restavracijo, je resnica, da zunaj vseeno ne jeva pogosto. Največkrat kuhava doma, in tako je bilo tudi, ko sva še živela v Londonu,” je zapisala na svojem profilu na Instagramu.

“Super je, ko se odločiš za lepo večerjo in ti prinesejo spektakularno pripravljeno jed. A kar jaz pri tem vedno pogrešam, je natančen seznam sestavin, ki so se znašle na mojem krožniku,” je svojo zadrego pojasnila Nika, ki ne skriva, da je pri izbiri izdelkov, ki romajo v njen nakupovalni voziček, kar precej zahtevna.

“Ko kupujem živila, namreč vedno podrobno pregledam vsako deklaracijo, saj se zavedam pomembnosti njihove sestave. Od sestavin, ki jih vnašamo v telo, je resnično odvisno vse. Naše zdravje, počutje, videz. Sama se že kar nekaj časa izogibam jedem, ki mojemu telesu ne naredijo nič dobrega. Bela moka, sladkor, beli riž. Kolikokrat se tudi na še tako prefinjenih menijih znajdejo jedi, ki vsebujejo nekaj od naštetega? Praktično vedno,” je kar nekoliko razočarano nadaljevala svoj zapis.

Ne skriva, da bi si želela tudi v restavraciji videti ”deklaracijo”, kjer bi bilo natančno zapisano, iz česa je določena jed sestavljena in od kod prihaja posamezna sestavina – želela bi si torej tudi sledljivosti sestavin. “Če je to pomembno pri najbolj osnovnih živilih, ki jih izbiramo v trgovinah, bi bilo lahko tudi tam, kjer ti jed prenesejo na krožniku,” je bila jasna.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.