Pred nami je še zadnja polna luna tega leta: kakšno bo počutje?

Magazin 07. Dec 202207:00
polna luna
Foto: Profimedia

Napolni se v četrtek, 8. decembra, ob 5.08 v znamenju dvojčka. Kaj je značilno za zadnjo polno luno tega leta?

Tokratna luna pade v znamenje dvojčkov in prinaša nekaj razgrete energije. Čeprav ni tako intenzivna kot mrk krvave lune, ki smo ga imeli novembra, lahko deluje kot sprožilec, ki ponovno obudi nekatere naše občutljive točke.

Dvojčka simbolno predstavljata dvojčka; eden je smrten, drugi nesmrten. Predvsem je pomembno, da spoštujemo in smo potrpežljivi do svoje človeške plati. Smo le ljudje. V redu je, da imamo raznolika čustva, da delamo napake in da ne poznamo vedno prave poti. Ne glede na to, kaj vas čaka pod to polno luno, poglejte, ali lahko zares spoštujete svojo človeško plat.

Vpliv Marsa na to polno luno

Kot že omenjeno, je okoli te polne lune nekaj goreče energije, predvsem zaradi prisotnosti Marsa, ki je v konjunkciji z Luno. Mars trenutno potuje retrogradno, kar še povečuje njegovo energijo.

Mars je planet motivacije, akcije in energije. Morda bomo izzvani, da dvomimo o svojih motivacijah in dejanjih ter ponovno razmislimo, za kaj bomo porabili energijo. Naša energija je dragocen vir, zato lahko ta polna luna tudi izpostavi, za kaj jo je vredno potrošiti.

Zaradi prisotnosti Marsa se lahko zaradi nečesa počutimo obremenjene. Včasih je povsem sprejemljivo biti jezen in izraziti razgreta čustva. Dobro je, če to počnemo s polnim zavedanjem, kar pa seveda ni preprosto.

Včasih moramo stvari spraviti iz prsi, in čeprav obstajajo zavestni načini, kako to storimo, nas čustva včasih preplavijo. Konec koncev je to tisto, kar nas dela ljudi. Številni med nami se sramujejo izražanja jeze. Nihče ne želi biti jezen, vendar je to zdravo človeško čustvo.

Ognjena in razgreta energija okoli te polne lune bi nas lahko prisilila, da rečemo nekaj, kar bomo obžalovali, ali pa podžgala čustva na način, ki bi se ga pozneje morda nekoliko sramovali. Vendar bodite nežni do sebe. Ne bodite preveč ponosni in se opravičite, če se morate, vendar tudi ne tlačite tega, kar se vam zdi, da morate izraziti.

Izobrazite se, kako izražati močna čustva na zavesten in zdrav način. Potrebna je praksa, zato se moramo ves čas truditi.

Neptun je še en planet, ki je aktiven na nebu med to polno luno. Neptun je planet intuicije, zato se lahko zgodi, da prejmemo potrditev za nekaj, o čemer že nekaj časa intuitivno slutimo.

Na splošno nam torej astrologija polne lune decembra 2022 kaže, da je v redu, da čutimo in izkušamo vse človeške spektre ter preizkusimo meje, ki smo si jih postavili.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.