Recept: langaš

Magazin 11. Apr 202204:00
langaš
Foto: PROFIMEDIA

Stari dobri zajtrk, ki nas vrača v otroštvo.

Sestavine:

– 6 g suhega ali 20 g svežega kvasa

– 1 žlica sladkorja

– 1 žlička soli

– 1 žlica olja

– 500 g moke

– 1 žlička žganja

– 3 dcl mlačne vode

– 5 dcl olja za cvrtje

Priprava:

V posodo stresite moko, sladkor, sol, suhi kvas in žličko žganja in vse premešajte.

Dodajte okoli 3 dcl mlačne vode in žlico olja in naredite mehko testo. Testo mora biti redko.

Posodo dajte v vrečko in pustite stati 30 minut, nato pregnetite testo.

Ponovite še enkrat ali dvakrat. Dobili boste testo z mehurčki zraka.

Testo razvaljajte na pomokani površini.

Narežite ga na pravokotnike.

V posodi segrejte olje in ocvrite langaš.

Postrezite z jogurtom, kajmakom ali smetano.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar