Recept: svinjina z gobami

Magazin 11. Jan 202204:00
Delite:
Svinjina
Foto: PROFIMEDIA

Svinjina z gobami, ingverjem in sojino omako.

Sestavine:

– 250 g svinjskega mesa

– 2 stroka česna

– 1 žlica sladkorja

– 50 g gob

– 50 ml sojine omake

– 1 žlička ingverja

– 2 žlički olja

– 50 ml belega vina

– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb

Priprava:

Svinjino narežite na trakce. Gobe na hitro prepražite.

Na segretem olju stopite sladkor, dokler ne dobi svetlorjave barve.

Posodo umaknite s štedilnika, vanjo dodajte meso, premešajte in zalijte s približno 200 ml vode.

Dodajte gobe, sesekljano čebulo, ingver, olje, sojino omako in suhe začimbe.

Vse dušite na zmernem ognju, dokler se meso ne zmehča. Pred koncem dodajte vino.

Postrezite z rižem.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar