Recept: turški manti

Magazin 15. Maj. 202204:00 > 16. Maj. 2022 09:02
Delite:
manti
Foto: PROFIMEDIA

Manti z mesom, znani tudi kot turški cmoki, so tradicionalna turška jed, ki vas bo navdušila.

Sestavine:

Testo:

– 260 g moke

– 1 jajce

– 90 ml vode

– 1/2 žličke soli

Nadev:

– 150 g mletega mesa

– sol, poper, paprika

– peteršilj

– 1 strok česna

Omaka:

– 200 g jogurta

– česen

In še:

– 1 žlica masla

– 1 žlica rdeče mlete paprike

(Po želji dodajte paradižnik, čebulo in česen ter začimbe.)

Priprava:

Naredite testo iz vseh sestavin, gnetite najmanj pet minut. Pokrijte s krpo in pustite stati 30 minut.

Meso zmešajte s sesekljanim česnom in peteršiljem, dodajte sol, poper in papriko ter dobro premešajte. Testo razvaljajte čim tanjše, po potrebi dodajte moko, da se testo ne lepi, narežite ga na kocke.

Na sredino vsake kocke položite malo nadeva in preklopite testo. Nadevano testo položite na krpo, dokler ne končate.

Segrejte vodo in vanjo dodajte žlico soli. Ko voda zavre, vanjo dajte testo in kuhajte testo nekaj minut, dokler manti ne začnejo plavati po površju.

Postrezite z jogurtom, v katerega ste dodali česen.

Dodajte preliv: maslo segrejte in dodajte mleto rdečo papriko. Malo prepražite in prelijte mante.

V preliv lahko dodate še narezan in olupljen paradižnik, čebulo in začimbe.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar