Severina na shodu za Mirelo: “Ženska ni telica ali inkubator. Dovolj!”

Magazin 13. Maj. 202212:44 > 12:48
Delite:
Severina
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

V četrtek je več kot 10.000 protestnikov ohromilo Zagreb. Spontano so se zbrali na shodu v podporo nosečnici Mireli Čavajda, ki se je zaradi hudo prizadetega zarodka odločila za prekinitev nosečnosti, a so ji odgovorni to onemogočili. 39-letnico, ki bo prekinitev nosečnosti opravila v Sloveniji, podpira tudi zvezdnica Severina, ki se je udeležila protesta na zagrebških ulicah.

Severina, ki je pred kratkim praznovala 50 let, je svoje stališče zelo jasno zapisala v objavi na svojem Instagramu, ki jo je naslovila z “Ženska ni telica ali inkubator”. Dodala je še, da minister za zdravje krši vse državne zakone. “Šef Petrove bolnišnice in dekan zagrebške medicinske fakultete ignorirata vse zakone te države. Nihče ne govori o ženski, njenem stanju in njenih pravicah, ki jih zagotavlja zakon,” je svoj zapis začela zvezdnica.

“Drage moje ženske, to je država, kjer sistem deluje le, če nekoga poznaš. Iz lastnega primera vem, kako je, ko nimaš nikogar, medtem ko druga stran ‘ima nekoga’. Doživela sem, da je en zdravnik prisilil drugega, da je napisal ugotovitev, ki jo je zahteval od njega. Zato mu zdaj sodijo. Mirela za to nima časa. Samo 30 kilometrov proti zahodu je takoj prejela grozljivo diagnozo brez upanja in podporo v tistem groznem trenutku. In dogovor o datumu prekinitve nosečnosti,” je opozorila Severina hrvaško javnost, da so bili v Sloveniji Mireli pripravljeni prekiniti nosečnost: “Ne moreš biti minister, ne da bi priznal pravice več kot polovici prebivalcev države! Ženska ni telica, Willie. Če bi ministru ali kateremu drugemu mladeniču zrasel tumor, bi bil že zdavnaj operiran. Zato … Žene, mame, hčerke, fantje, možje, sinovi, hej … Zdaj je zares dovolj – DOSTA.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar