Ste všeč sramežljivi osebi? Pazite, da ne spregledate znakov!

Magazin 07. Mar 202210:00 0 komentarjev
par
Profimedia

Sramežljiva oseba bo naklonjenost pokazala drugače in ni nujno, da boste takoj razbrali signale.

Vsak ima malce drugačen pristop k zmenkovanju in ni vedno najlažje povedati nekomu, da vam je všeč. Kljub temu lahko izvzamemo nekaj skupnih znakov, ki kažejo, da ste všeč sramežljivi osebi. Ne spreglejte jih!

Ujamete njen pogled

In ta lahko traja kar dolgo, ni nujno, da bo takoj odmaknila oči, tudi ko vrnete pogled. Ne pričakujte, da bo globokemu pogledu sledilo dejanje, oseba lahko normalno nadaljuje  pogovor. Ne želi napraviti prvega koraka ali pa potrebuje še nekaj časa, preden to stori. Bodite pripravljeni tudi na to, da boste vi tisti, ki prvi kaj omeni ali naredi. Sramežljive osebe nikoli ne želijo takoj pokazati vseh kart.

Dobite darilce z globokim pomenom

Nepričakovano ali pričakovano (npr. za rojstni dan) vam podari darilo, ki vas spomni na kak trenutek s to osebo, ali pa vas preseneti, da si je zapomnila kakšno podrobnost o vas. Ni pomembno, koliko denarja je bilo porabljenega, saj je za vas popolno. Sramežljivost naredi odličnega poslušalca, ki se zares osredotoči na pogovor.

Nepričakovani komplimenti

Ni ravno vešča v javnem izražanju naklonjenosti, raje se osredotoči na intimnejše trenutke, ko sta sama. Kar tako nepričakovano boste med pogovorom dobili kompliment, ki pa se največkrat ne navezuje na zunanji videz, ampak na vašo osebnost, dejanja, kako tretirate ljudi … To je jasen znak, da ste nekomu všeč in pogosto misli na vas.

Oseba je ob vas nervozna

Se vam zdi, da že na začetku pogovora oseba postane živčna in daje vtis, da bi bila raje kjerkoli drugje kot z vami? To ni nujno res, morda postane taka v vaši družbi le zato, ker želi narediti dober vtis. Zaradi pritiska ne more izbrati pravih besed in boji se, da bi se osmešila pred vami. Zato bodite vi pobudnik pogovora in poskušajte izvedeti, kaj lahko storite, da se oseba ob vas malce sprosti.

Razišče vaše najljubše stvari

In vas velikokrat spodbudi, da govorite o njih. Drugi se lahko oprejo na svojo samozavest in odločnost, sramežljiva oseba pa ve, da te prednosti nima, zato naredi podrobno raziskavo o stvareh, ki jih imate najraje. To jih naredi bolj pristne in veliko pozornejše od drugih, ki se zanašajo na to, da se boste ujeli na zunanji videz in nekaj lepih besed.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!