To je avtomobil, ki je kupca stal več kot 100 milijonov evrov

Magazin 18. Maj 202214:30
Delite:
Mercedes-Benz 300 SLR
Foto: Mercedes-Benz

Zanj se je potegovala skrbno izbrana druščina 10 avtomobilskih zbirateljev.

V svetu klasičnega avtomobilizma obstaja nekaj vozil, ki veljajo za svete grale, avtomobilske svetinje, ki jim tako rekoč ni para in bi lahko našli svoje mesto v vseh garažah. Prvo mesto med njimi ima po mnenju številnih Ferrari 250 GTO, ki je doslej s ceno okrog 70 milijonov evrov veljal za najdražji kadarkoli prodani avtomobil v zgodovini.

V to druščino pa sodi tudi Mercedes-Benz 300 SL. Za najboljše primerke je danes treba odšteti tudi več milijonov evrov. Popolnoma drugačna pa je zgodba z njegovim dirkaškim bratom, ki sliši na ime 300 SLR. Eden izmed dveh obstoječih primerkov je namreč nedavno na dražbi v Veliki Britaniji svojega novega lastnika olajšal za kar 135 milijonov evrov.

Za prihodnost poskrbljeno

Dražba, ki je ne Mercedes-Benz ne dražbena hiša Hagerty ne želijo komentirati, naj bi potekala v začetku tega meseca, na njej pa se je zbralo deset izbranih avtomobilskih zbirateljev. Osrednja pozornost je bila torej namenjena legendarnemu avtomobilu, ki ga sicer poganja trilitrski šestvaljnik z najvišjo hitrostjo okrog 290 kilometrov na uro in je bil v osnovi namenjen avtomobilskim dirkam.

Kdo je novi lastnik redkega avtomobila, sicer ni znano, znano pa je, da so pri dražbeni hiši med izbrano peščico kupcev skrbno izbirali. Njihova želja naj bi namreč bila, da bi novi lastnik avtomobila tudi v prihodnje skrbel in imel vse možnosti ter pogoje za to, da bo 300 SLR ostal v kar najboljši kondiciji. Ob takšni ceni s tem verjetno ne bo imel težav.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar