Zvezdnice, ki obžalujejo, da so pred kamero odvrgle oblačila

Magazin 14. Mar 202209:15 0 komentarjev
Kate Winslet
Profimedia

Nekatere hollywoodske zvezdnice so prav drzni prizori v filmskih klasikah izstrelili med največja imena filma, a dandanes številne ta dejanja obžalujejo.

V zahtevah številnih filmskih igralk lahko tako dandanes zasledimo zahtevo po tem, da v prizorih, ki vključujejo goloto, ne bodo nastopile. Ena takšnih je Sarah Jessica Parker, zvezdnica serije Seks v mestu, njeni igralski kolegici Rebel Wilson in Mandy Moore pa ob golih prizorih zahtevata telesni dvojnici. Številne hollywoodske igralke so namreč pred kamerami doslej že odvrgle oblačila in pokazale intimne predele, a danes to marsikatera obžaluje.

Emilia Clarke

Igra prestolov spada v vrh priljubljenih serij, skozi epizode pa je mogoče zaznati nič kaj konservativen odnos do spolnosti in golote. Emilia Clarke je igralka, ki je za potrebe svoje vloge v seriji velikokrat odvrgla oblačila, a, kot opozarja, bi danes ravnala drugače. Ker je bila takrat šele na začetku svoje igralske poti, si z 22 leti ni upala drzniti ugovarjati, sploh pa je bila prepričana, da kot začetnica nima pravice nasprotovati.

Emilia Clarke
Profimedia

”Prav zato, ker je bilo sprva tako samoumevno, sem se pozneje pogosto morala boriti, da sem ohranila nekatere dele pokrite. Čeprav so mi ves čas prigovarjali, naj jih ubogam in ne razočaram oboževalcev serije. Takrat sem jih večkrat preklela,” je povedala v podkastu Armchair Expert. Pri tem je pohvalila svojega igralskega kolesa Jasona Momoa, ki je poskrbel zanjo in stopil na njeno stran. ”Ji lahko že prinesete plašč? Kje imate plašč? Saj se reva kar trese, je vpil po prizorišču,” je o svojem soigralcu povedala Clarkova, ki jo je to spodbudilo, da dandanes v prizorih z goloto zahteva dvojnico.

Kate Winslet

Tudi Kate Winslet poglavitni razlog za svojo goloto v enem najbolj slovitih prizorov filma Titanik pripisuje mladosti, v katerem pozira Leonardu DiCapriu v vlogi Rose, da bi jo narisal kot eno svojih francoskih deklet. Kot je pred časom povedala v intervjuju, si želi, da takrat ne bi pokazala toliko gole kože, a enostavno je bila mlada in se je želela šele dokazati. Danes jo ob misli na prizor navda grenkoba, zato tudi nikdar ne podpisuje svojih golih fotografi, četudi jo oboževalci prosijo za avtogram. Titanik ni edini film, v katerem je Winsletova odvrgla oblačila, a, kot pravi, je bilo to venomer s precej boljšim razlogom.

Nicole Kidman
Profimedia

Nicole Kidman

Avstralska igralka Nicole Kidman si je z vlogo v miniseriji Majhne laži prislužila emmyja, kljub temu pa brez zadržkov danes priznava, da se je ob golih prizorih počutila osramočeno, na trenutke celo ponižano. Ob snemanju sedme epizode je tako le nemočno ležala na tleh v kopalnici, med prizori ni morala niti stati, bilja je objokana in zlomljena. Režiserju Jean-Marcu Valleeju se je tako zasmilila, da jo je pokril z brisačo, medtem ko je razgaljena ležala na tleh.

Helen Mirren

”Vedno sem imela težave z goloto. Sovražila sem jo! Sovražila sem to, da jo sovražim. Nikoli mi ni bilo prijetno biti gol, še danes se zgrozim, da bi morala odvreči oblačila pred kamero,” je o svojem odnosu do golih kadrov dejala oskarjevka Helen Mirren v pogovoru z Venice. V mlajših letih jo je bilo strah predvsem, da bi jo goli prizori zaznamovali za vso kariero, kar je po njenem mnenju pogosto, saj se je tovrstnih predstav o posameznem igralcu nemogoče znebiti.

Sharon Stone
Profimedia

Sharon Stone

Številni bodo razočarani, da tudi Sharon Stone ni načrtovala, da bo legendarni prizor v Prvinskem nagonu, v katerem med zaslišanjem prekriža noge, posnet, kakor je bil. Kot je igralka razkrila v svoji knjigi spominov, je v prizoru pokazala več, kot bi si želela. Zaradi odbojnosti bele barve so želeli posneti prizor brez spodnjega perila, a svetlolasa igralka ni načrtovala, da bo končni rezultat tak. Režiser Paul Verhoeven naj bi ji pred snemanjem prizora zagotovil, da bo njeno mednožje kameri ostalo skrito, resnico pa je Stonova izvedela šele, ko si je končno različico filma ogledala na filmskem platnu. Ob tem je bila besna, režiserju pa je celo prisolila močno klofuto in odhitela domov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!