Policija pojasnila podrobnosti streljanja v Lendavi

Črna kronika 23. Jun. 202214:05 > 15:28
Delite:
Streljanje v Lendavi
Foto: Leon Novak/lendavainfo.com

V ponedeljek so na parkirišču pred enim od lokalov v Lendavi odjeknili streli. Kot je danes pojasnila policija, se je 30-letni moški v lokalu sprl z lastnikom vozila, odšel na parkirišče in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca. Moški je nato pobegnil, a ga je policija nekaj ur pozneje prijela.

Na Policijski upravi (PU) Murska Sobota so v ponedeljek ob 19.47 prejeli obvestilo o več strelih pred gostinskim lokalom v Lendavi. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so začeli zbirati obvestila in opravili ogled kraja dejanja, so danes sporočili s PU Murska Sobota. Na podlagi tega so policisti in kriminalisti ugotovili, da je imel tedaj še neznani storilec v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila, nato pa je odšel na parkirišče, trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca in pobegnil.

Policisti in kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil, opisa osumljenega in predhodnih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega z Upravne enote Maribor, proti kateremu je policija že vodila preiskavo za kaznivo dejanje nasilništva. Policisti in kriminalisti so nato osumljenega prijeli nekaj ur pozneje, ob 23.22, in mu odvzeli prostost.

V sredo so policisti opravili tudi hišno preiskavo, nato pa je bil osumljeni ob 18. uri priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi pripornih razlogov in ponovitve nevarnosti za kazniva dejanja povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari in nasilništva. Sodnik je zoper osumljenega odredil pripor, so še sporočili s policije.

Kot je pred dnevi poročal lokalni portal Lendavainfo, poškodovanih v streljanju ni bilo, nastala pa je materialna škoda na vozilu, in sicer je polomljeno zadnje steklo, prestreljena pnevmatika in prestreljen zadnji levi blatnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar