Znane nove podrobnosti streljanja v Oplotnici

Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

V nedeljo, 28. aprila, je v Oplotnici med dvema moškima izbruhnil pretep, ki je eskaliral v strelski obračun. Eden je umrl, drugi moški pa je utrpel hude poškodbe. Po ugotovitvah policije je bil razlog za obračun ljubosumje. Preberi več

V nedeljo, 28. aprila, so bili policisti v Slovenski Bistrici obveščeni, da so občani Oplotnice zaslišali več strelov.

Policisti so doslej ugotovili, da so se trije moški, stari med 50 in 61 let, najprej družili v gostilni. Nato so skupaj zapustili lokal in odšli do stanovanja 50-letnega moškega. Tam sta se sprla 58- in 50-letni moški. 58-letnik je kraj zapustil in se odpeljal na svoj naslov bivanja ter se kasneje vrnil.

Prepir je nato prerasel v strelski obračun. 58-letni moški je odšel v avtomobil po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku, nato pa si je sodil sam. Hudo poškodovanega 50-letnika so reševalci odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center. Moški ni v smrtni nevarnosti, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Po doslej zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je bil motiv za obračun ljubosumje. Pokojni za uporabljeno strelno orožje ni imel dovoljenja, so še sporočili policisti.

Omenjena moška v zadnjem obdobju nista bila obravnavana zaradi suma storitve kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja. “Na podlagi do zdaj zbranih obvestil in dokazov obstaja utemeljen sum, da je pokojni izvedel kaznivo dejanje poskusa umora,” so še pojasnili na PU Maribor.

O novih izsledkih bo policija obvestila okrožno tožilstvo v Mariboru.

Medtem 61-letnik, ki je bil v spor prav tako vpleten, ni med osumljenimi, so pred časom sporočili s PU Maribor.