Amazon zapira spletno knjigarno Book Depository

Gospodarstvo 05. Apr 202308:25 1 komentar
Book Depository
PROFIMEDIA

Svetovno znana spletna knjigarna Book Depository se konec aprila zapira. Za to potezo so se odločili pri Amazonu, matičnem podjetju spletne knjigarne.

Knjigarno Book Depository s sedežem v angleškem mestu Gloucester sta leta 2004 ustanovila Stuart Felton in Andrew Crawford, njuna mantra pa je bila ponuditi čim širšo izbiro. Želela sta, da bi bilo na voljo šest milijonov knjižnih naslovov različnih žanrov, ne le največje uspešnice.

Čeprav je bil Book Depository prvotno eden od tekmecev Amazona, je leta 2011 prav ta velikan poskrbel za njegov prevzem. Že takrat je mnoge v založniški industriji zaskrbelo, kaj to pomeni za britansko knjigotrštvo.

Po poročanju revije Bookseller so prodajalci in založniški partnerji po elektronski pošti prejeli obvestilo, da se spletna knjigarna zapira in da bodo stranke naročila lahko oddale najpozneje do 26. aprila. S spletne strani je razvidno, da bodo naročila dostavljali vse do letošnjega 23. junija.

“Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v podjetju Book Depository in našim strankam, ki ljubijo knjige, za vašo dolgoletno podporo, s katero ste nam pomagali tiskane knjige narediti dostopnejše bralcem po vsem svetu,” je ob tem zapisal vodja prodaje Andy Chart.

Amazon je že januarja napovedal obsežno zmanjševanje števila zaposlenih na področju ’Devices and Books’ (naprave in knjige), skupno pa nameravajo odpustiti nekaj več kot 18.000 ljudi. Koliko delovnih mest bo ukinjenih v podjetju Book Depository, niso razkrili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje