Bešič Loredan danes na sestanku s predstavniki primarnega zdravstva in nege

Slovenija 08. Jun 202207:10 0 komentarjev
Danijel Bešič Loredan
Žiga Živulović jr. /BOBO

Minister za zdravje se bo danes sestal s predstavniki primarnega zdravstva in zdravstvene nege, so za STA sporočili z ministrstva. Predstavniki primarne ravni od ministra med drugim pričakujejo administrativne razbremenitve, v zdravstveni negi pa sprejetje kadrovskih normativov.

Družinski zdravnik in predsednik odbora za osnovno dejavnost pri Zdravniški zbornici Slovenije Rok Ravnikar od ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana pričakuje takojšnje ukrepe za preprečevanje številnih odhodov zdravnikov iz zdravstvenega sistema. Ker na primarni ravni močno primanjkuje družinskih zdravnikov, izobraževanje novih pa traja desetletje, predlagajo administrativne razbremenitve ambulant družinske medicine.

V Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije pa so za STA poudarili, da je osnova za začetek reševanja problema kadrovskega pomanjkanja in urejanja razmer na področju zdravstvene nege sprejem kadrovskih standardov in normativov, ki temeljijo na današnjih potrebah bolnikov. Poskrbeti je treba za zadostno število ustrezno usposobljenega kadra, ki bo skrbel za varno in kakovostno zdravstveno obravnavo bolnikov, so dodali.

Po pričakovanjih bodo govorili tudi o napovedanem interventnem zakonu za reševanje najbolj perečih problemov v zdravstvu.

Bešič Loredan je v torek potrdil, da so predlogi že sestavljeni in so jih v torek na kratko predstavili premierju Robertu Golobu. V kratkem bo tako steklo koalicijsko usklajevanje zakona, je napovedal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!