Prometni kaos: zastoji v Ljubljani in na več avtocestah

Slovenija 30. Maj 202407:29 > 17:34 10 komentarjev
Zastoji v Ljubljani (Foto: N1)

Zaradi praznika v nekaterih državah je na ljubljanskem obroču in nekaterih drugih slovenskih avtocestah že ves dan gneča. Popoldanska prometna konica in dež pa zastoje povzročata tudi na cestah v prestolnici.

Na slovenskih cestah že od jutra nastajajo zastoji.

Ne le zaradi deževnega vremena, gnečo na cesti je mogoče pripisati tudi prazniku v Nemčiji in Avstriji, ki je na naše ceste privabil večje število turistov, poroča Prometno-informacijski center.

Kot običajno je največ gneče na ljubljanskem obroču. Zastoji na ljubljanski obvoznici nastajajo predvsem v smeri proti Primorski.

V smeri Primorske je najhujša gneča na razcepu Kozarje – tako s smeri južne kot zahodne ljubljanske obvoznice. Zastoj proti Primorski se vzdolž zahodnega kraka obvoznice nadaljuje na gorenjsko avtocesto do predora Šentvid oziroma na severno ljubljansko obvoznico, kjer sega do krožišča Tomačevo.

Promet je upočasnjen tudi na več odsekih primorske avtoceste v obe smeri. 

Stanje okoli 17.30 (Foto: Posnetek zaslona/PIC)Zastoj je tudi na štajerski avtocesti proti Mariboru za priključkom Šentjakob. Kolona je nastala zaradi prometne nesreče, zastoj pa sega na vzhodno ljubljansko obvoznico do predora Malence.

Tudi pri razcepu Malence je gneča, in sicer s smeri južne ljubljanske obvoznice proti Dolenjski.

Kot sicer napovedano so danes kolone vozil od Avstrije proti Hrvaški preplavile naše avtoceste, saj se zaradi praznikov številni iz teh držav podaja na podaljšan vikend na obalo.

V Katoliški cerkvi danes obeležujejo praznik svetega Rešnjega telesa in krvi, imenovan tudi telovo. Ob tem se spominjajo Jezusove navzočnosti v evharistiji, ki je središče verskega obreda. Ker je telovo med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem dela prost dan, je ponekod močno povečan promet. (Vir: STA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje