Janković zadovoljen z delom zimskih služb: Sneg nas ni presenetil

Slovenija 17. Jan 202315:33 > 16:55 4 komentarji

Delo zimskih služb ob sneženju je pogosto deležno številnih kritik. Po tem, ko so potek čiščenja cest v zadnjih dveh dneh pojasnili že pri Darsu, je o delu zimskih služb v prestolnici spregovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Z opravljenim delom je zadovoljen, pravi, trdi pa tudi, da jih sneg ni presenetil.

Ceste v prestolnici so bile v času ponedeljkove jutranje konice marsikje še močno zasnežene. Zaradi tega so na cestah v središču mesta nastali zastoji, kaos pa je nastal tudi v javnem prometu. Ob tem je bil marsikdo nezadovoljen z delom zimskih služb, ki jim nekaterih cestnih odsekov do jutranje konice še ni uspelo očistiti.

Preberite še: Ali so bili na Darsu prepozni? “Zadeti pravi trenutek je prava umetnost”

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković pa je zagotovil, da sneg zimskih služb ni presenetil. “Jaz sem z njimi zadovoljen,” je dejal na današnji izjavi za medije. Kot je povedal, je zimska služba v ponedeljek zgodaj zjutraj, ko je začelo snežiti, na ceste najprej poslale posipalce, da se sneg cestišč ne bi oprijel tako hitro. Po županovih navedbah so ob 4.30 zimske službe na teren poslale več kot 200 vozil in vseh 330 zaposlenih, ki so začeli čistiti cestišča.

“Kdor je mislil, da lahko 1.626 cest v eni uri počistimo … bili bi svetovni fenomen,” je komentiral ljubljanski župan in izrazil zadovoljstvo z delom zimskih služb.

Njihove ekipe so imele veliko dela tudi v ponedeljek zvečer ter torek zjutraj. Kot je navedel župan Janković, je v Ljubljani začelo snežiti okoli 20. ure, prenehalo pa okoli polnoči. Ob 22. uri so znova začeli posipavati pomembnejše ceste. Ob polnoči so aktivirali še vse plužne ekipe, ki so delo končale ob 5. uri zjutraj, je navedel župan. Prav tako so ob 2. uri začele ročne ekipe odstranjevati sneg s pločnikov in drugih površin za pešce. Zaradi velikega obsega bodo pločnike čistili tudi v noči s torka na sredo, je napovedal.

Po podatkih župana Mestne občine Ljubljana so zimske službe v ponedeljek zvečer v Ljubljani na teren poslale 31 velikih posipalcev, v okoliških hribovskih krajih pa še dodatne štiri. V prestolnici so pri tem pomagali še trije mali posipalci in pet traktorskih. Ob polnoči je na ceste zapeljalo še 31 plugov, ki so cesto tudi posipali, 24 običajnih plugov ter 76 traktorjev s priključki za pluženje. Poleg več manjših strojev in tovornjakov, ki so sneg odvažali, je na teren ob polnoči odšlo še 340 delavcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje