Kaj po smrti, ki naj bi bila povezana s cepivom, pravi J & J

Slovenija 30. Sep 202107:21 > 12:22 0 komentarjev
Janssen
Profimedia

"Skrbno pregledujemo poročila o neželenih učinkih pri posameznikih, ki prejemajo naša zdravila ali cepiva," iz slovenske podružnice podjetja Janssen sporočajo po smrti 20-letne Slovenke, ki jo v UKC Ljubljana povezujejo z njihovim cepivom.

Slovenska podružnica podjetja Janssen, ki je farmacevtska divizija konglomerata Johnson & Johnson, ima sedež v Ljubljani, vodi pa jo Dario Juričić.

Prosili smo jih za odziv na primer 20-letnice, ki se je od ponedeljka zdravila v UKC Ljubljana in pri kateri sumijo na zaplet po cepljenju z vektorskim cepivom Janssen, ter tudi na posledično ustavitev cepljenja s tem cepivom pri nas.

“Ni večje prioritete od varnosti in dobrega počutja ljudi, ki uporabljajo naše izdelke in storitve, zato skrbno pregledujemo poročila o neželenih učinkih pri posameznikih, ki prejemajo naša zdravila ali cepiva,” pravijo v podjetju.

Na odločitev slovenskega ministrstva za zdravje, da ustavi cepljenje, se niso odzvali.

Poročilo evropskemu in ameriškemu regulatorju

Pojasnili so še, da se vsako poročilo o neželenem učinku pri posamezniku, ki je prejel njihovo cepivo, ter tudi njihovo oceno tega poročila, posreduje Evropski agenciji za zdravila (Ema), ameriški Upravi za hrano in zdravila (FDA) in drugim ustreznim zdravstvenim organom.

Dodali so, da je to del ustaljenega postopka obveščanja programov nadzora, ki so pod okriljem zdravstvenih organov in ki spremljajo splošno varnost zdravil, pa tudi cepiv, odobrenih za boj proti pandemiji covida-19.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!