Kakšno bo vreme ta konec tedna?

Slovenija 28. Jan 202301:00
zima
PROFIMEDIA

Konec tedna bodo temperature čez dan večinoma še kakšno stopinjo nad lediščem, že v začetku prihodnjega tedna pa se bo precej ohladilo.

V soboto bo na zahodu in v višjih legah zmerno oblačno, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

V nedeljo bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Veter bo oslabel. V ponedeljek bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Jutro bo mrzlo.

Temperature se bodo v naslednjih dneh sicer znova spustile. Najbolj mrzlo bo v ponedeljek zjutraj. “Po napovedih bo najhladnejša noč z nedelje na ponedeljek, ko bodo jutranje temperature v večjem delu Slovenije med –6 in –12 stopinj Celzija, v višjih legah je lahko še kakšno stopinj manj, in sicer okoli –15 stopinj Celzija,” je za N1 v petek napovedala dežurna meteorologinja na agenciji za okolje Veronika Hladnik Zakotnik. Tudi naslednje noči bodo nekoliko bolj mrzle, in sicer med –3 in –9 stopinj Celzija.

Kakšno bo vreme od 31. januarja do 5. februarja?

Naši kraji bodo od torka do nedelje večinoma pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Od torka do nedelje bo prevladovalo dokaj sončno in suho vreme. Jutranje temperature bodo večinoma od -10 do -5, najvišje dnevne pa od 0 do 5 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.