Kakšno vreme bomo imeli na volilni dan?

Slovenija 24. Apr 202201:00 0 komentarjev
veter, vreme, dež
Žiga Živulović jr./BOBO

Na volilni dan bomo imeli spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi plohami. Jutri se bo delno razjasnilo.

Plohe se bodo zjutraj razširile nad večji del Slovenije. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ki bo izrazitejši ob morju in v višjih legah. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 4, drugod od 8 do 13 stopinj Celzija. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bodo občasno še krajevne padavine, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer, ko se bodo razširile tudi nad osrednjo in južno Slovenijo. Lahko nastane tudi kakšna nevihta. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija.

V ponedeljek se bo delno razjasnilo, več oblačnosti bo na zahodu. Sredi dneva in popoldne bo na severu in zahodu nastalo nekaj ploh. Še bo pihal jugozahodnik. V torek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami. Ob morju bo pihal šibak jugo. V sredo bo sprva oblačno in deževno. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja. Popoldne se bo od zahoda jasnilo, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 27. aprila do 2. maja?

V sredo se bo nad severnim Jadranom zadrževalo plitvo ciklonsko območje, hladna fronta bo čez dan prešla naše kraje. Za njo se bo iznad zahodne in srednje Evrope tudi k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo vse to konca aprila. Območje visokega zračnega tlaka bo v prvih dneh maja oslabelo.

V sredo kaže na oblačno in deževno vreme, popoldne ali zvečer bo dež ponehal. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja, hladneje bo. V četrtek se bo razjasnilo, zjutraj bo po nižinah možna megla. Čez dan bo sončno, še bo pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah blizu 20 stopinj Celzija. V petek, soboto in nedeljo se bo nadaljevalo suho in večinoma sončno vreme. Še nekoliko topleje bo. Ob koncu obdobja pa se verjetnost za padavine nekoliko poveča.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!