Lide do potrdila o registraciji bistveno hitreje kot Konkretno

Slovenija 24. Jan 202219:18 1 komentar
Igor Zorčič
Borut Živulovič/BOBO

Liberalni demokrati - novoustanovljena stranka predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča - je v manj kot dveh tednih dobila potrdilo, da je registrirana.

Novoustanovljena stranka Igorja Zorčiča Liberalni demokrati (Lide) je že dobila potrdilo, da je stranka registrirana, so nam povedali v stranki. Zorčič je stranko ustanovil 12. januarja, postopek registracije pa jim je tako uspelo izvesti v manj kot dveh tednih.

Postopek vpisa novonastale stranke v register političnih strank je sicer lahko dolgotrajen. Nedavno je tako stranka Konkretno, v katero sta se združili SMC Zdravka Počivalška in GAS Alojza Kovšce, na vpis v register čakala skoraj mesec dni. Stranko so oblikovali na kongresu 4. decembra lani, v register pa je bila vpisana na silvestrovo. SMC je tako še mesec dni nosila ime stare stranke, poslanci pa so na preimenovanje poslanske skupine v državnem zboru čakali še 11 dni. A so bile v vmesnem času novoletne počitnice, državni zbor pa je z delom pričel 10. januarja.

Prav strah pred morebitnim dolgim postopkom vpisa v register naj bi bil eden izmed razlogov, da Robert Golob ne ustanavlja lastne stranke. Namesto tega se je včlanil v stranko Z.Dej, ki jo je lani ustanovil nekdanji okoljski minister Jure Leben. Vodenje te stranke pa naj bi Golob prevzel na sredinem kongresu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje