Ljudmila Novak Janezu Janši: Povej, kdaj in kje sem v EP kritizirala tvojo vlado

Slovenija 27. Sep 202315:31 15 komentarjev
Janez Janša in Ljudmila Novak
BOBO

Ob napetih razmerah na RTV Slovenija, kjer se javno obračunavanje zaradi kadrovskih sprememb samo še stopnjuje, so se strasti ponovno razvnele tudi na družbenih omrežjih. Prvak SDS Janez Janša je namreč evropsko poslanko NSi Ljudmilo Novak obtožil, da je v prejšnjem mandatu prala umazano perilo v tujini in kritizirala njegovo vlado, zdaj pa, da "se to menda ne spodobi". Nekdanja predsednica NSi mu je vrnila žogico, da naj pove, kdaj, kje in s katerimi besedami.

Na družbenih omrežjih, kjer sta v preteklosti že javno obračunavala, je ponovno zavrelo med predsednikom SDS Janezom Janšo in evropsko poslanko iz vrst NSi Ljudmilo Novak.

Ob robu dogajanja na RTV Slovenija, kjer novo vodstvo pospešeno izvaja kadrovske menjave, je Janša na omrežju X objavil njen komentar dogajanja in zapisal: “V času mandata naše vlade je ⁦Ljudmila Novak⁩ z veseljem prala perilo v tujini in kritizirala ⁦vlado. Sedaj pa, ko res mesarijo po ⁦RTV Slovenija, se menda to ne spodobi.”

Kasneje je s podobnim pripisom objavil še del posnetka razprave Ljudmile Novak na internem bruseljskem sestanku Evropske ljudske stranke (EPP), katere del sta tako SDS kot NSi. Njene ostre besede, da je za poraz prejšnje koalicije kriv izključno Janez Janša, so lani precej razburile evropskega poslanca Milana Zvera in celotno SDS.

Ljudmila Novak je tokrat Janši odgovorila tudi na Facebooku, kjer ga je pozvala: “Prosim, povej, kdaj, kje in s katerimi besedami sem v Evropskem parlamentu kritizirala tvojo vlado.”

Kot je še zapisala, se je njena kritika nanašala izključno na Janševa ravnanja in “neprimerne tvite, ki so načenjali kredibilnost funkcije predsednika slovenske vlade in kredibilnost Slovenije”, kar je tudi povedala na omenjenem internem zasedanju politične skupine EPP: “… ko sta tvoja poslanca (Milan Zver in Romana Tomc, op. a.) zelo enostransko prikazovala razmere v domovini in tega nisem mogla več poslušati.”

Dodala je še, da bi morali umazano perilo prati doma in ne v Evropskem parlamentu, “kjer se zgražajo nad medsebojnimi obračunavanji slovenskih poslancev”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje