Na ljubljanski univerzi do kreditnih točk tudi z inštruiranjem

Slovenija 03. Sep 202221:28 1 komentar
inštrukcije
PROFIMEDIA

Mladi iz socialno ogroženih družin so pogosto manj uspešni pri šolskem delu in potrebujejo učno pomoč, ki pa si je ne morejo privoščiti. Prav učni uspeh lahko tem otrokom predstavlja motivacijo in edino upanje za izhod iz negativnih socialno-družinskih ciklov. Zato Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani študentom ponuja možnost, da nudenje učne pomoči uveljavijo tudi za ECTS kreditne točke.

Prostovoljno učno pomoč lahko študentje nudijo v okviru zunanje splošne izbirnosti ali kot dejavnost izven študijskega procesa. V sodelovanju s humanitarnimi organizacijami, kot je na primer Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, mora študent izvesti približno 30 ur individualnih ali skupinskih inštrukcij ali drugega spremljevalnega dela mladih.

Vpis na kreditno ovrednoteno obštudijsko dejavnost prostovoljne učne pomoči bo potekal do 25. septembra oziroma do zapolnitve mest (izbranih bo največ 32 študentov). Prijavijo se lahko se prek spletne prijavnice.

Če želijo uveljaviti kreditne točke, pa morajo vlogo oddati tudi na svoji fakulteti oziroma akademiji. Soglasje fakultete oziroma akademije morajo nato poslati po elektronski pošti na naslov študentske pisarne Oddelka za matematiko.

Študentje fakultete za matematiko in fiziko, ki lahko ob izpolnjevanju vpisnega lista izberejo predmet prostovoljne učne pomoči med ponujenimi splošnimi izbirnimi predmeti, ne potrebujejo soglasja. O sprejemu bodo študente obvestili najkasneje do 10. oktobra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje