Nadzorni svet STA o Kadunčevi kandidaturi za direktorja agencije

Slovenija 18. Okt 202107:22 > 07:22 4 komentarji
Igor Kadunc
Ziga Zivulovic jr./Bobo

Nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije (STA) bo danes obravnaval kandidaturo Igorja Kadunca za direktorja agencije. Kadunc je edini oddal prijavo na razpis. Ob tem se bodo nadzorniki seznanili tudi o sestanku predsednika nadzornega sveta Mladena Terčelja z Ukomom kot predstavnikom lastnika o nastali situaciji glede vodenja družbe.

Dosedanji direktor STA Bojan Veselinovič, ki bi mu sicer mandat potekel konec leta, je konec septembra z mesta direktorja odstopil po neuspešnih pogovorih z direktorjem vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Urošem Urbanijo o pogodbi o javni službi v letu 2021. Kot je tedaj pojasnil Veselinovič, ne more pristati na pogoje, s katerimi predstavnik vlade izsiljuje plačilo za javno službo, ter dodal, da pri “teptanju novinarske avtonomije ne bo sodeloval”.

Nadzorni svet sicer na zadnji seji ni sprejel Veselinovičevega predloga, da bi se mu odpovedni rok iztekel prej kot v 30 dneh. Prav tako se je na zadnji seji seznanil z iztekom razpisa za direktorja agencije, ki je bil objavljen septembra. Ob tem so nadzorniki sklenili dodatno preveriti, ali prijavljeni kandidat res izpolnjuje zahtevane pogoje.

Da se je prijavil, je dan kasneje potrdil nekdanji generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc. Kot je zapisal, se je prijavil po tistem, ko je izvedel, da Veselinovič ne bo vnovič kandidiral za ta položaj. Pravi, da mu ni vseeno, kaj se bo dogajalo s STA.

STA je medtem brez plačila za javno službo že od začetka letošnjega leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje