Zjutraj nesreča v predoru na štajerki, Dars opozarja na “selitev narodov”

Slovenija 18. Maj 202307:44 2 komentarja
Gneča štajerska
N1

Med jutranjo konico se je v predoru Jasovnik proti Ljubljani zgodila nesreča. Na štajerski avtocesti je bil ob 7. uri zato daljši zastoj. Močno povečan promet na slovenskih cestah bo danes tudi zaradi praznika vnebohod, ki je v nekaterih državah dela prost dan.

Nesreča na štajerski avtocesti se je zgodila med Vranskim in Trojanami, v predoru Jasovnik.

Malo po 7. uri so posledice nesreče odstranili, po nesreči pa je nastal daljši zastoj, ki se zdaj krajša. Prav tako je gost promet tudi na primorski avtocesti.

Danes je praznik vnebohod, ki je v nekaterih državah (Avstrija, Nemčija, Švica, Nizozemska …) dela prost dan. Zato bodo mnogi prebivalci teh držav prosti dan podaljšali in izkoristili za krajše dopustovanje, kar se bo poznalo na slovenskih cestah. Dars napoveduje, da bo danes še skoraj ves dan močno povečan promet na odsekih gorenjske avtoceste proti Ljubljani, na primorski avtocesti med Logatcem in Ljubljano v obe smeri, na ljubljanski zahodni obvoznici, od Kosez mimo Brda proti Kozarjam oziroma Brezovici, na južni ljubljanski obvoznici v obe smeri in na severni obvoznici.

Gneča primorka
N1

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina velja zaradi burje prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji proti mestnim središčem in na mestnih obvoznicah.

Zastoji:

Na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico iz smeri Šentilja, 5 kilometrov.

Na gorenjski avtocesti pred galerijo Moste in od Kranja proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti od Logatca proti Ljubljani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje