Policija pri protestih ni imela pomoči iz tujine

Slovenija 06. Okt 202110:44 > 10:54 1 komentar
Policija
Matej Pušnik/BOBO

Na družbenih omrežjih so se pojavile informacije, da so včeraj policiji pri varovanju protesta pomagali tudi kolegi iz tujine. Med drugimi je poziv k posredovanju informacij objavila tudi poslanka Levice Nataša Sukič. Na policiji odgovarjajo, da pomoči iz tujine ni bilo.

Za policiste je bil včeraj pester dan. Slovenija gosti vrh EU-Zahodni Balkan, zaradi katerega so na področjih v Ljubljani, na Bledu in na Brdu pri Kranju omejili gibanje, ob tem pa je v Ljubljani potekal še protest.

Protest v Ljubljani je potekal od 15. ure naprej, izpod nadzora pa stvari ušle po tem, ko so protestniki skozi Rožno dolino in nato čez Tivoli prišli do Celovške ceste.

Policija: Sodelovali so policisti vseh policijskih uprav

Danijel Lorbek, direktor uprave uniformirane policije, je za Odmeve dejal, da je na protestih sodelovalo več tisoč policistov, na družbenih omrežjih pa so se pojavili namigi, da naj bi jim pomagali tudi kolegi iz tujine. Poziv k potrditvi teh informacij je po Twitterju objavila tudi poslanka Levice Nataša Sukič, kasneje je objavo izbrisala. V zdaj izbrisani izjavi je prosila za morebiten posnetek, na katerem se policisti pogovarjajo v madžarščini.

“Ne,” je kratek odgovor policije na vprašanje, ali so jim včeraj pri delu pomagali tudi tuji policisti.

“V varovanje vrha EU in varovanje protesta so bili vključeni policisti vseh policijskih uprav Slovenije,” so dodali.

Več o dogajanju:
>>> SREDIŠČE PRESTOLNICE V OBLAKU DIMA IN SOLZIVCA
>>> IZGREDNIKI POSKUŠALI VDRETI V REDAKCIJO N1
>>> KJE JE ZORAN STEVANOVIĆ?
>>> POLICIJA PRIDRŽALA REPERJA ZLATKA
>>> VODNI TOP ŠKROPIL VODO IN SOLZIVEC

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje