V času zastoja pred predorom Karavanke ljudje hodili kar po avtocesti

Slovenija 10. Apr 202315:49 > 20:42 1 komentar
Hoja po avtocesti
DARS

Po tem ko je bil predor Karavanke zaradi prometne nesreče zaprt v obe smeri, so pred predorom nastali zastoji, številni vozniki in sopotniki pa so v tistem času izstopili iz avtomobilov. Na prometnoinformacijskem centru so voznike v zastoju pozvali, naj ne zapuščajo vozil in ne hodijo po avtocesti.

Predor Karavanke na gorenjski avtocesti je bil zaradi prometne nesreče zaprt v obe smeri, poroča prometnoinformacijski center. Kot poroča STA, je prišlo do naleta treh vozil, v katerem ni bilo poškodovanih.

Okrog 16.20 so predor znova odprli, so pa nastali dolgi zastoji v obe smeri.

Posnetki obcestnih kamer kažejo, da je v tistem času več oseb zapustilo svoja vozila in hodilo po avtocesti. Na prometnoinformacijskem centru so voznike v zastoju pozvali, naj tega ne počnejo; torej ne zapuščajo vozil in ne hodijo po avtocesti.

Zastoji tudi drugod

Na primorski avtocesti proti Ljubljani zastoji še vedno nastajajo na več odsekih med Razdrtim in Ljubljano. Kot navaja prometnoinformacijski center, se potovalni čas podaljša za približno pol ure.

Daljši zastoji so še na vzhodni mariborski obvoznici od priključka Zrkovci proti Dragučovi, zamuda je ocenjena na 30 minut, ter na cestah Lucija-Strunjan, Padna-Šmarje-Koper in Sočerga-Črni Kal, pri Gračišču, kjer promet poteka enosmerno.

Danes do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje