Razpis ministrstva za kmetijstvo: več kot 5 milijonov za raziskovalne projekte

Slovenija 09. Maj 202212:29 > 12:31 0 komentarjev
Kmetijstvo
Profimedia

Kmetijsko ministrstvo z javnim razpisom išče raziskovalne projekte ciljnega raziskovalnega programa Naša hrana, podeželje in naravni viri v letu 2022. Izbrani projekti bodo v pomoč vladi in sektorju pri razvojnih usmeritvah kmetijske politike na posameznih področjih javnega interesa. Rok za oddajo prijav je 23. maj.

Predvideni okvirni obseg sredstev za realizacijo tega razpisa znaša 5,4 milijona evrov, izhaja iz objave v uradnem listu aprila.

Kot so danes sporočili z ministrstva, bodo izbrani in sofinancirani raziskovalni projekti podpora vladi in sektorju v zvezi z razvojnimi usmeritvami kmetijske politike na posameznih področjih javnega interesa, ki so nujni za izboljšanje konkurenčnosti in trajnostnega razvoja slovenskega kmetijstva, gozdarstva, ribištva, prehrane in podeželja, ter v zvezi s spremljanjem in nadziranjem njihovega izvajanja.

Na javni razpis, ki je odprt do 23. maja do 14. ure, se lahko prijavijo raziskovalne organizacije in zasebni raziskovalci, ki so na dan oddaje prijavne vloge vpisani v zbirko podatkov o izvajalcih raziskovalne in razvojne dejavnosti ali v register zasebnih raziskovalcev, ki ju vodi agencija ter izpolnjujejo pogoje, določene z zakonom o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti in s predpisi agencije.

Podrobnejše informacije o razpisu in razpisanih temah so navedene v razpisni dokumentaciji, ki je objavljena v označeni povezavi ob vseh dodatnih informacijah o razpisu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!