Sindikat delavcev v Hitu želi nadaljevati pogajanja z vodstvom

Slovenija 14. Okt 202213:56 0 komentarjev
Hit Nova Gorica
Foto: BOBO

Potem ko so v četrtek dosegli dogovor z upravo o najpomembnejših stavkovnih zahtevah in je Sindikat igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v družbi Hit preklical stavko, so danes v SIDS izrazili upanje v korekten odnos vodstva in nadaljevanje pogajanj za novo kolektivno pogodbo. V nasprotnem primeru se lahko stavka ponovi, so dodali.

“Pred nami je obdobje sprememb, predvsem odprav kršitev in diskriminacij, ki so se akumulirale v vseh preteklih letih. Zadeva je še daleč od tega, da bi bila dokončno rešena, saj so naslednja na vrsti prav pogajanja o dveh najobsežnejših stavkovnih zahtevah, ki pa se navezujeta direktno na plačni sistem,” je v sporočilu danes zapisal predsednik SIDS v Hitu Erik Krašna.

Na četrtkovih pogovorih pogajalskih skupin vodstva in sindikata je sicer prišlo do dogovora v vseh tistih točkah, s katerimi so pogojevali prekinitev stavke.

“Vendar je še precej ostalih stavkovnih zahtev, katerim se bo treba posvetiti. V primeru uspešnega nadaljnjega sodelovanja z vodstvom bodo tudi določene zahteve postavljene malo na stran, saj nam je vsem v interesu le to, da podjetje raste in se razvija, z njim pa tudi vsi zaposleni, ki smo srce družbe,” je še poudaril Krašna.

Kot so v četrtek sporočili iz uprave družbe Hit, podrobnosti dogovora s sindikatom ostajajo interne poslovne narave, ključne točke pa se nanašajo na razporejanje delovnega časa v igralništvu, obseg prazničnih ur in dodatke za delo ob vikendih.

Stavka igralniških delavcev se je začela 29. septembra, sindikat pa je takrat napovedal, da naj bi trajala vse vikende do konca leta. Sindikat je vodstvu podjetja med drugim očital negospodarno ravnanje, negospodarno investicijo v igralnico Park, znižanje vrednosti podjetja ter manipuliranje v komuniciranju z zaposlenimi in javnostjo. Sindikat je na upravo naslovil 18 zahtev, med katerimi je tudi zahteva po njenem odstopu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!