Siol: Napadli so nas hekerji

Slovenija 05. Maj 202220:40 > 06. Maj 2022 16:25 0 komentarjev
Hekerski napad
PROFIMEDIA

Spletni portal Siol je sporočil, da so jih danes popoldan napadli hekerji. Pravijo, da je bil dostop do spletnega portala dve uri otežen, približno pol ure pa je bila stran v celoti nedosegljiva. Napad naj bi v manjšem obsegu še potekal, ko je bil na vrhuncu, pa naj bi hekerji do portala dostopali z več sto različnih IP naslovov s celotnega sveta.

Spletni portal Siol je sporočil, da so jih danes ob 17. uri napadli hekerji, zaradi česar je bil dostop do spletne strani dve uri otežen, približno pol ure pa je bila stran v celoti nedosegljiva.

“Približno uro po začetku kibernetskega pohoda nad Siol.net so hekerji povečali obseg napadov in ob približno 18. uri tudi uspešno “odrezali” medij od spleta za približno pol ure. Pri napadu, ki sicer še vedno traja, vendar v manjšem obsegu, so se hekerji poslužili metode DDoS,” so zapisali v četrtek zvečer.

Kratica DDoS pomeni porazdeljeno zavrnitev storitve (distributed denial of service). V praksi izgleda tako, da hekerji med napadom strežnik, na katerem gostuje njihova tarča, preobremenijo do te mere, da se ta sesuje in je spletna stran posledično nedostopna. Siol dodaja, da so hekerji na vrhuncu napada do spletnega portala dostopali z več sto različnih IP naslovov s celega sveta.

Spomnimo, da je bila v začetku februarja žrtev hekerskega napada tudi medijska hiša PRO PLUS, le dan pred tem pa so hekerji napadli tudi A1 Hrvaška. Pro Plus je po napadu pojasnil, da so hekerji pridobili podatke, ki so jih zbirali preko sistema za rekrutiranje v šove in oddaje, lahko pa bi pridobili tudi podatke o prijavljenih na ogled njihovih oddaj ter podatke z vlog za zaposlitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!