Na Kaninu zapadlo več kot pol metra snega, ta tudi v Kranjski Gori

Slovenija 08. Nov 202110:36 > 11:35 1 komentar
Kanin sneg
whatsupcams.com

Začetek drugega novembrskega delovnega tedna se je nad našo državo začel s padavinami. Marsikatere višjeležeče kraje je pobelila tanka snežna odeja. Največ snega je zapadlo na Kaninu.

Na začetku današnjega dne so večino države zajele padavine. V višjeležečih krajih so razmere že povsem zimske.

Najvišja snežna odeja je na našem edinem visokogorskem smučišču Kanin, kjer je trenutno 70 centimetrov snega. Kot nam je pred dnevi povedala direktorica smučišča Manuela Božič Badalič, mora za začetek obratovanja naprav zapasti vsaj 1,5 metra snega, da prekrije skalnato podlago. Upajo, da bodo lahko naprave zagnali proti koncu tega meseca.

Jezero Jasna
whatsupcams.com

Tenka snežna odeja tudi v Kranjski Gori

Okrog pol metra snega je zapadlo tudi na Kredarici, tanka snežna odeja pa je pobelila tudi prelaz Vršič, Zelenico, Uršljo goro, Krvavec, Vogel, Roglo, Predel, Pavličevo sedlo in Tri kralje na Pohorju.

Spletne kamere kažejo zimske razmere tudi v Kranjski Gori, kjer je sneg pobelil pobočja. Sneg se ne bo obdržal, saj so za prihodnje dni napovedane dnevne temperature tudi več kot deset stopinj Celzija.

Tudi v drugih delih Slovenije bodo padavine proti popoldnevu prenehale, v prihodnjih dneh pa nas čaka toplo vreme. Snežna odeja se bo tako obdržala le v višjih legah.

Rateče
Prometnoinformacijski center

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje