Vreme: do konca julija ni pričakovati osvežitve

Slovenija 20. Jul 202201:00 0 komentarjev
dolina vrata, Mojstrana
Profimedia

Danes bo vroče, najvišje dnevne temperature se bodo povzpele do 36 stopinj Celzija. Podobno vremensko dogajanje nas bo spremljalo vse do konca tedna.

Jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem v krajih s šibko burjo okoli 20 stopinj Celzija. Čez dan bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 36 stopinj Celzija. Ker bo od danes naprej po nižinah in v večjem delu Slovenije sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, so na Agenciji za okolje (Arso) izdali opozorilo. Prav tako je na Krasu in v Slovenski Istri razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

V četrtek, petek in soboto bo sončno in zelo vroče. V četrtek in v soboto bodo popoldne ali zvečer nastale posamezne vročinske nevihte.

Kakšno bo vreme od 23. do 28. julija?

V soboto bo srednjo Evropo dosegla vremenska motnja, ki bo v popoldanskem in večernem času tudi pri nas povzročila krajevne nevihte. Za njo bo v nedeljo k nam še dotekal malo manj vroč zrak. V prvi polovici prihodnjega tedna se bo vročina iznad jugozahodne Evrope znova razširila tudi na območje Alp, v četrtek pa kaže na vpliv atlantske vremenske motnje.

Na Primorskem bo sončno in zelo vroče, na Goriškem in v Vipavski dolini se bo segrelo do 37 ali 38 stopinj Celzija. V notranjosti Slovenije bo vročina nekoliko manj izjemna, a vseeno lahko pričakujemo občasno tudi okoli 35 stopinj Celzija. Verjetnost neviht bo povečana v soboto in nato od sredine tedna naprej, prave osvežitve pa pred četrtkom, 28. julija, ni pričakovati.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!