Vreme: nadaljevali se bodo dnevi z visokimi temperaturami

Slovenija 24. Maj 202201:00 0 komentarjev
Vročina
PROFIMEDIA

Zjutraj se bo razjasnilo, ponekod pa bo lahko kratkotrajna megla. Dnevne temperature se bodo gibale okrog 30 stopinj Celzija.

Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18 stopinj Celzija. V torek bo sončno. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu okoli 30 stopinj Celzija.

V sredo bo sprva precej sončno, več oblačnosti bo v hribovitih krajih na zahodu. Popoldne bodo krajevne plohe in nevihte spet nekoliko pogostejše. Krajevne padavine se bodo nadaljevale tudi ponoči. V četrtek bo zjutraj pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Nastalo bo še nekaj ploh. V petek bo spremenljivo oblačno, več sončnega vremena bo popoldne. Predvsem nad hribovitimi kraji bodo popoldne možne posamezne plohe in tudi kakšna nevihta.

Kakšno bo vreme od 26. do 31. maja?

V petek bomo še pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka. V soboto nas bo dosegla izrazitejša hladna fronta. Nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom bo ciklonsko območje, nad naše kraje bo v zadnjih dneh maja dotekala hladna zračna masa. V začetku junija pa se bo nad naše kraje najverjetneje znova razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka.

V petek bo večinoma suho, predvsem zjutraj in dopoldne bo v notranjosti precej nizke oblačnosti. Popoldne bo zlasti v hribovitih krajih nastalo nekaj ploh in tudi kakšna nevihta. Še bo nadpovprečno toplo za ta čas. V soboto bo večinoma oblačno, padavine bodo najverjetneje zajele večji del Slovenije. Občutno se bo ohladilo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Od nedelje naprej je napoved padavin še negotova. Nadaljevalo pa se bo sveže vreme. V začetku junija se bo najverjetneje znova otoplilo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!