Vreme: pred nami oblačen, a malo toplejši dan

Slovenija 01. Dec 202101:00 > 08:37 0 komentarjev
Vreme: Oblaki nad Bledom
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Sreda bo oblačna v večjem delu Slovenije, na Primorskem in Notranjskem lahko popoldne začne deževati. Topleje bo kot v torek, izmerili bomo od 2 do 7, na Primorskem in na vzhodu države do 12 stopinj Celzija.

Ponoči se bo razjasnilo v večjem delu Slovenije, proti jutru pa se bo pooblačilo na Primorskem. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Jutranje temperature bodo v zatišnih legah od –7 do –4, drugod od –1 do 4, ob morju okoli 6 °C.

Sredino jutro bo na zahodu oblačno, dopoldne se bo pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji. Ta usoda popoldne čaka še vzhod države. Na Primorskem in Notranjskem je v drugi polovici dneva možen rahel dež.

Topleje bo kot v torek. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem in na vzhodu od 8 do 12 °C, še napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Poglejte tudi, kaj za Slovenijo kaže radarska slika padavin.

Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi do naših krajev. Oslabljena vremenska motnja se pomika čez srednjo Evropo proti jugovzhodu. K nam od severozahoda doteka v višinah postopno toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

V Gorskem Kotarju in ob Jadranu se bo oblačnost prav tako povečala, drugod bo sprva še sončno. Popoldne bo tam začelo rahlo deževati, oblačnost pa se bo širila proti vzhodu. Pihal bo jugozahodni veter.

Obeti

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva večinoma deževalo, popoldne pa se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Proti večeru bo na Primorskem zapihala burja.

Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

V soboto bo zmerno, popoldne tudi pretežno oblačno. V noči na nedeljo spet pričakujemo padavine, po nižinah v notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo.

Kakšno bo vreme med 4. in 9. decembrom?

V soboto bo šibak anticiklon nad nami oslabel, v noči na nedeljo nas bo prešla vremenska fronta. V naslednjih dneh bodo vremenske fronte iznad Atlantika občasno vplivale tudi na vreme na območju Alp in severnega Sredozemlja. Nad naše kraje bo od zahoda dotekal razmeroma hladen zrak.

V soboto bo do večera suho vreme, v noči na nedeljo pa bodo prehodno padavine, ki bodo v nedeljo zjutraj ponehale. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo. Čez dan bodo še krajevne, predvsem snežne plohe. Nov teden se bo predvidoma začel s suhim in hladnim vremenom, a proti sredini tedna bodo padavine spet verjetnejše.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!