Vreme: temperature pod lediščem, ponekod tudi slana

Slovenija 14. Okt 202101:00 > 08:53 0 komentarjev
slana
PROFIMEDIA

Četrtkovo jutro bo ponekod po notranjosti Slovenije postreglo s slano. Jutranje temperature se bodo namreč v mraziščih Notranjske spustile pod ledišče. Čez dan bo oblačno.

Četrtkovo jutro bo pretežno jasno. Veter bo ponehal. Marsikje v notranjosti Slovenije pa je pričakovati slano. Jutranje temperature bodo od –3 do 2, v mraziščih Notranjske okoli –5, ob morju 6 stopinj Celzija. Čez dan se bo oblačnost povečala, manj jo bo na Primorskem. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

V petek bo na vzhodu dopoldne pretežno oblačno, popoldne se bo razjasnilo. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, na Primorskem pa pretežno jasno. Tam bo zapihala šibka burja. V soboto bo sprva precej jasno, čez dan v notranjosti Slovenije zmerno, občasno pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V nedeljo bo na Primorskem precej jasno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme med 17. do 22. oktobrom?

Od nedelje bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo sredi tedna nekoliko oslabelo. Sredi naslednjega tedna bomo, kot kaže, prišli pod vpliv toplejših jugozahodnih vetrov. Prevladovalo bo precej sončno in suho vreme. Ponekod po nižinah bo zjutraj nekaj megle. V četrtek, bolj pa v petek, bodo padavine v zahodnih krajih postale nekoliko verjetnejše. Začel bo pihati tudi jugozahodni veter. Jutra bodo nekoliko toplejša, dnevne temperature pa bodo sprva okoli 15, od torka pa med 5 in 20 stopinj Celzija, na vzhodu morda celo kakšno stopinjo nad 20 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!