Za prenovo kliničnega centra 13 milijonov evrov več od prvotno predvidenega

Slovenija 09. Mar 202320:55 0 komentarjev
klinični center
Bobo

Vlada je v načrt razvojnih programov uvrstila spremembo projekta notranje prenove glavne stavbe Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Ocenjena vrednost investicije je nekaj več kot 75,3 milijona evrov in je za skoraj 13 milijonov višja od ocenjene vrednosti investicije po potrjenem investicijskem programu.

Vlada je na današnji seji v načrt razvojnih programov za obdobje 2023-2026 uvrstila spremembo projekta revitalizacije oziroma notranje prenove glavne stavbe Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Projekt bo po novem stal 75,3 milijona evrov, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Kot so pojasnili na Ukomu, je razlogov za pripravo in sprejetje sprememb projekta več. V prvi vrsti so spremembe posledica spremembe etapnosti gradnje iz dveh večjih etap na pet manjših, s čimer se je projekt podaljšal za šest mesecev. Spremembe pa so bile nujno potrebne tudi zaradi naraščanja cen gradbenih materialov in surovin na svetovnem in slovenskem trgu, zaradi česar se je zvišala vrednost predmetne investicije.

Ocenjena vrednost investicije je nekaj več kot 75,3 milijona evrov in je za skoraj 13 milijonov višja od ocenjene vrednosti investicije po potrjenem investicijskem programu. Vire financiranja investicije bo v celoti zagotovil Urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu ministrstva za zdravje, so pojasnili na Ukomu.

Ob tem so poudarili, da bo sočasno s celovito prenovo potekala tudi energetska sanacija, kar bo zmanjšalo izpad bolnišnične oskrbe.

Ureditev glavne stavbe UKC Ljubljana je po navedbah Ukoma nujno potrebna, saj je obstoječi objekt star, prostori so dotrajani, kar ustvarja neoptimalne delovne in bivalne pogoje. Celovita prenova bo zagotovila možnosti za kakovostno izvajanje zdravstvenih storitev, ki bodo namenjene zdravljenju prebivalcev regije in celotne države.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!