Eden najbolj obremenjenih poletnih vikendov, v ponedeljek še več prometa

Slovenija 31. Jul 202210:30 > 19:45 0 komentarjev
Karavanke
Asfinag

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti zaprt Izvoz Jesenice vzhod proti Karavankam. Obvoz za Jesenice in Kranjsko Goro je preko priključka Lesce.

Tudi danes je bil na naših cestah, avtocestah in na mejnih prehodih močno povečan promet. Občasno so zapirali predor Karavanke proti Sloveniji, saj je na avstrijski strani vila vrsta vozil.

Tudi na mejnih prehodih s Hrvaško so nastajali zastoji. Vozniki osebnih vozil so morali za vstop v Slovenijo na Gruškovju, Sečovljah in Dragonji čakati do dve uri. Za izstop iz države so bile čakalne dobe nekoliko manjše, najdlje – do dve uri – se je tekom dneva čakalo na mejnem prehodu Jelšane. V večernih urah so se čakalne dobe še dodatno sprostile, za vstop v državo je bilo tako treba čakati do eno uro, za istop pa le 30 minut.

V ponedeljek še več prometa in zamud

Barbara Janežič s prometno-informacijskega centra za državne ceste voznike opozarja, da je zdaj čas, ko se promet najbolj gosti, potem se lahko zgodi, da bo popoldne malce zatišja, nato pa se močno povečan promet spet pričakuje proti večeru.

Še posebej pa na prometno-informacijskem centru opozarjajo na prometno obremenjene ponedeljke. “Če se boste na pot odpravljali jutri, je vsekakor potrebno računati z daljšimi potovalnimi časi, to pomeni s kar precejšnjimi zamudami. Skoraj vsak ponedeljek do zdaj so nastajali daljši zastoji po primorski avtocesti in na ljubljanski obvoznici. Tudi zato, ker se po zatišju čez vikend vsem osebnim vozilom na cestah pridružijo še tovorna vozila,” je poudarila Janežič.

Ta konec tedna spada med prometno najbolj obremenjene poletne vikende, je pa zelo veliko vozil na cestah pričakovati tudi prihodnja dva vikenda. “Če ne pride do kakšne prometne nesreče, promet še kljub vsemu poteka relativno normalno. V nasprotnih primerih pa lahko vozniki računajo tudi z več deset kilometrov dolgimi zastoji,” je še dodala Barbara Janežič.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!