Dele Evrope prizadela hujša neurja

Svet 24. Jun 202107:59 > 12:47 0 komentarjev
avstrija neurje
PROFIMEDIA

V več delih Evrope so včeraj pustošila hujša neurja. Informacije o vremenskih neprilikah prihajajo iz Francije, Nemčije, Češke in Avstrije. 

Avstrijski gasilci so morali v noči na četrtek zaradi hude nevihtne fronte, ki je zajela del Avstrije, intervenirati 125-krat. Prejeli pa so 156 klicev na pomoč.

V delih Avstrije, ki jih je včeraj zvečer zajela nevihtna fronta, je bilo najhuje v regiji Flachgau na Solnograškem. Iz Zgornje Avstrije so poročali o podrtih drevesih in poplavljenih kleteh. Na avstrijskem Koroškem in na vzhodu Tirolske je bilo zaradi prekinjene električne dobave začasno prekinjen železniški promet.

Gasilci so morali na območju regije Flachgau umakniti številne podrta drevesa in iz kleti izčrpati vodo. Z območja so poročali o hudih sunkih vetra, nevihtah in obilnih padavinah. Skupno so morali na teren 125-krat, v različnih akcijah pa je po poročanju avstrijskega časnika Kronen Zeitung sodelovalo 18 rešilcev in 479 reševalcev.

V Zgornji Avstriji so bili med bolj prizadetimi okraji Branau, Ried, Schärding, Grieskirchen in Rohrbach. Na 156 klicih na pomoč so gasilci med drugim odstranjevali podrta drevesa in črpali vodo iz kleti.

Na avstrijskem Koroškem in na vzhodu Tirolske se je poškodovala električna napeljava, zaradi česar je bi začasno prekinjen železniški promet. Napako na napeljavah bodo odpravili danes, da ne bi izpadle tudi regionalne povezave pa si pomagajo z dizelsko lokomotivo. V koroškem kraju Breže pa je bila zaradi nevihte neprevozna regionalna cesta, ki so jo preventivno zaprli.

Posnetki neurja v Nemčiji: 

Na Češkem gasilci posredovali več kot 500-krat

Hudo neurje s silovitim vetrom in obilnim deževjem je več težav povzročilo tudi na Češkem. V minuli noči so morali gasilci posredovati več kot 500-krat, predvsem zaradi podrtih dreves in poplavljenih kleti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Skoraj 50.000 gospodinjstev je ostalo brez elektrike, ker so bili poškodovani nadzemni vodi.

V bližini Plzna je strela udarila v neko dvonadstropno hišo in povzročila požar. Stanovalci so se na srečo uspeli rešiti in niso bili poškodovani. Več deset železniških prog je bilo neprevoznih, ker so čeznje padla drevesa ali niso delovale signalne naprave. Na več rekah in potokih je zaradi obilice dežja obstajala nevarnost poplav, še poroča dpa.

Posnetki neurja v francoskem mestu Lyon: 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!