Japonski milijarder Ukrajini namenil milijone, Musk aktiviral Starlink

Svet 27. Feb 202211:52 > 13:33 3 komentarji
Japonski milijarder Hiroshi Mikitani
Profimedia

Japonski milijarder Hiroshi Mikitani, lastnik in izvršni direktor podjetja Rakuten, je obljubil, da bo Ukrajini namenil milijardo jenov, kar je 7,6 milijona evrov. Dejal je, da denar namenja ukrajinski vladi za pomoč ljudem v Ukrajini, ki so žrtve nasilja. Poudaril je, da je ruski napad izziv za demokracijo.

“V mislih sem z vami in prebivalci Ukrajine,” je v nedeljo v pismu ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu zapisal japonski milijarder Hiroshi Mikitani in dodal, da ga je novica o napadu na Ukrajino globoko razžalostila. Kot je obljubil, bo državi namenil milijardo jenov, kar je približno 7,6 milijona evrov. Mikitani, ki je leta 2019 odpotoval v Kijev in se srečal z Zelenskim, je dejal, da bo še naprej podpiral Ukrajino in njene prebivalce.

Ukrajini je s svojo satelitsko internetno storitvijo Starlink priskočil na pomoč tudi ameriški milijarder Elon Musk, ki se je odzval na prošnjo ukrajinskega ministra za digitalizacijo in podpredsednika vlade Mihaila Fedorova in storitev aktiviral v Ukrajini. Starlink upravlja z več kot 2000 sateliti, njihov cilj pa je zagotoviti dostop do interneta po vsem planetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje